Federer spasao meč lopte, pa posle drame "preživeo" Ćorića!

Švajcarski teniser Rodžer Federer pobedio je Hrvata Bornu Ćorića u tri odigrana seta u osmini finala Mastersa u Rimu

Izvor: LN

Četvrtak, 16.05.2019.

18:23

Federer spasao meč lopte, pa posle drame
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Federer je došao do pobede posle dramatične završnice koja je trajala dva i po časa – 2:6, 6:4, 7:6(6).

Rodžer je došao do četvrte pobede protiv Ćorića u njihovom šestom međusobnom duelu.

Federer je uspeo da dođe do druge pobede u istom danu, pošto je prethodno morao da odigra duel sa Žoaom Sousom (2-0) zbog problema sa kišom prethodnog dana.

Švajcarski teniser će u četvrtfinalu Rima igrati protiv boljeg iz duela između Stefanosa Cicipasa i Fabija Fonjinija.

U prvom setu sve je polazilo za rukom Ćoriću. Federer je u uvodnom gemu meča imao 40:0 na servisu, ali je Borna vezao pet poena i došao do brejka. Federer je u međuvremenu zatražio pomoć lekara, zbog problema sa šakom, ali se ispostavilo da problem nije teže prirode.

Rodžer je mnogo bolje zaigrao u drugom setu i samim tim bio mnogo bolji na servisu, a prvi je napravio brejk. Oduzeo je servis Ćoriću i poveo sa 4:2, ali je Hrvat došao do tri vezane brejk lopte.

Federer ih je spasao, poveo sa 5:2, ali prilikom servisa za osvajanje seta ponovo prepustio brejk rivalu. Ipak, nekada prvi teniser sveta odgovorio je brejkom i odveo meč u treći, odlučujući set. U trećem setu Hrvat i Švajcarac su igrali dosta sigurnije u svojim servis gemovima, a u protivnikovim nisu imali prilike. Ćorić protivniku nije dopustio da mu uzme više od dva poena po gemu, dok je uspeo da u dva navrata pripreti brejkom.

Imao je po jednu brejk loptu u petom i u devetom gemu seta, kada je mogao da dođe na korak do pobede, ali nije uspevao da ostane smiren i grešio je u najbitnijim momentima.

Ušlo se u taj-brejk, a tu je opet prvi pripretio Ćorić. Napravio je dva mini-brejka i došao do 6:4 i servisa. U narednom poenu je pogrešio, a Federer je to kaznio, vezao još dva poena i došao do svoje prve meč lopte, spasavši dve vezane.

Ćorić nije posustao na prvu "loptu", ali jeste na sledeću. Pogrešio je ponovo kada je bilo najbitnije, a Federer je odličnom defanzivnom uspeo da pošalje nezgodnu loptu na mreži i iskoristi drugu meč loptu.

Meč Cicipasa i Fonjinija na programu je u večernjim satima u četvrtak i Rodžer će tada saznati sa kim će u petak igrati u četvrtfinalu Rima, turnira na kojem ne brani nijedan bod iz prošle godine.

Tok meča mogli ste ispratiti UŽIVO uz naš portal.

I set:

Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Ćorić je dominirao u prvom setu i potpuno ostavio Federea bez odgovora. U prvom gemu na meču Rodžer je imao 40:0, ali je Borna vezao pet poena zaredom na riternu i došao do brejka.

Hrvat je nastavio da dominira i još jedanput oduzeo servis rivalu, pa potvrdom brejka poveo sa ogromnih 4:0. Do kraja seta Borna je bio siguran na servisu, a Federer je uspeo da osvoji dva gema i izbegne sramotu.

Važno je napomenuti da je Federer tokom prvog seta zatražio medicinsku pomoć zbog problema sa šakom.

II set:

Federer je ušao u ritma servisa i lako osvojio prvi servis gem u drugom setu, što mu je ukupno treći u nizu posle dva brejka koja je pretrpeo. Isto je uradio i Ćorić i izjednačio na 1:1.

Švajcarac je imao vezane gem lopte u narednom gemu, ali zakomplikovao sebi situaciju. Ipak, uspeo je da veže dva dobra poena i dođe do vođstva od 2:1.

Ćorić ni u narednom gemu nije dopustio protivniku da mu pripreti, dok je Federe ponovo morao da igra gem koji je otišao u đus. Pomogli su mu servisi, pa je ponovo poveo, ovoga puta sa 3:2.

Konačno je Federer došao do brejka! Na đusu Rodžer je odigrao verovatno najboljih forhend danas i pogodio viner, a onda je Borna svoj forhend poslao u aut – 4:2. U narednom gemu Borna je imao odgovor i došao do tri vezane brejk prilike, ali je Federer uz pomoć svog forhenda, ali i fortune, vezao pet poena i došao do potvrde brejka za 5:2!

Federer je servirao za set na 5:3, ali mu se opet desio kolaps. Ponovo je Borna došao do tri vezane brejk prilike, a Federer ovoga puta, za razliku od prethodnog gema, nije uspeo da spasi ni jednu, pa smo došli do 5:4.

Serija brejkova se nastavila! Federer je ponovo bio agresivan na riternu, a Ćorić je grešio. Spasao je prvu set loptu, ali je kod druge Rodžer pogodio liniju, a Borna zatim forhend daleko u aut za konačnih 6:4 za Švajcarca!

III set:

Photo by Adam Pretty/Getty Images
Bez turbulencije u trećem setu, za prekid serije brejkova. Federer je u uvodna dva servis gema izgubio po poen, dok je Borna osetio blagi pritisak na 30:30, ali osvojio naredna dva poena. Švajcarac vodi 2:1.

Nova dva laka gema za servere. Igra se sa dosta manje rizika nego ranije, logično pošto je ulog veliki. Federer vodi 3:2. U naredna dva gema videli smo identičan sled okolnosti. Igrači su koristili početni udarac kao najveće oružje i lako došli do svojih gemova, za 4:3.

Federera nije slušao servis u narednom gemu, a Ćorić je to iskoristio i došao do brejk lopte. Nažalost po njegove navijače forhend je poslao u aut, a Rodžer dobrim servisima osvojio gem i poveo sa 5:4.

Borna je lako uzeo svoj gem i izjednačio, a imao je priliku da pripreti u gemu protivnika. Tada je Federer odigrao najbolji udarac meča, a možda i turnira, i došao do gem lopti koje je iskoristio za 6:5.

Ćorić je zadržao smirenost i odveo meč u taj-brejk!

Po jedan mini-brejk razmenjen je na startu taj brejka, a onda je Ćorić uspeo da napravi novi. Nije bio siguran na smeču, ali je osvojio poen pred promenu strana i poveo sa 4:2.

Borna je poveo sa 5:2 posle dobrog servisa, ali ni minut kasnije Federer je osvojio oba poena i došao do 5:4, pa je pritisak prešao na Hrvata. Ćorić je došao do dve vezane meč lopte, ali je pogrešio, a onda izgubio i dva naredna poena i došlo se do meč lopte za Federera na 7:6.

Borna je izjednačio na 7:7, ali onda pogrešio, pa je Rodžer imao meč loptu na svoj servis. Federer ju je iskoristio, na opšte oduševljenje publike u Rimu, i prošao u četvrtfinale!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: