Legendarni Leri Braun preuzima Torino

Legendarni košarkaški trener Leri Braun preuzeće 'kormilo' italijanskog kluba Fijat Torino.

Izvor: LN

Sreda, 13.06.2018.

16:46

Legendarni Leri Braun preuzima Torino
Photo by Jim Rogash/Getty Images

Braunu, koji je član trenerske kuće slavnih, će ovo biti prvo vođstvo neke evropske ekipe.

Braun, koji ima čak 77 godina, osvajao je i NBA (Detroit Pistons, 2004.) i NCAA titulu (Kanzas Džejhoks, 1988.). Osvojio je i zlato na Olimpijadi 1964. godine kao igrač i 2000. kao pomoćni trener, a na turniru 2004. godine osvojio je bronzu, sve sa američkom reprezentacijom.

"Brauna smo izabrali za trenera jer ima kombinaciju kvaliteta, talenta i košarkaške kulture, koji ga čine brilijantnim trenerom. Verujemo da je košarkaški jezik univerzalan i da će nam neko poput Brauna pružiti neverovatnu priliku za uspeh, ne samo iz tehničkih razloga, već i iz ljudskih", rekao je potpredsednik Torina Frančesko Forni.

Torino je minulu sezonu završio na jedanaestom mestu italijanske Lige A, a nastupao je i u Evrokupu. Što se tiče sledeće sezone još se ne zna u kojem će se takmičenju nadmetati, a moguć je i prelazak u FIBA Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: