Novi presedan – bez publike i medija na meču Srbije i tzv. Kosova

Gledaoci i mediji neće biti prisutni na kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo između Srbije i tzv. Kosova, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 21.03.2018.

20:53

Novi presedan – bez publike i medija na meču Srbije i tzv. Kosova
Getty Images

Ovaj presedan donet je nakon odluke da se meč premesti iz Kragujevca u Kovilovo zbog, kako je navedeno, bezbednosti svih učesnika, a u saradnji sa državnim organima.

Meč dve selekcije, koji je izazvao veliku pompu posle odluke da se ne ističu nacionalna obežja i himne, odigraće se u Sportskom centru Kovilovo u petak od 16 sati.

Pored Srbije i kosovske selekcije na turniru učestvuju i njihove vršnjakinje (generacija 1998) iz Norveške i Slovačke.

Samo pobednik kvalifikacionog turnira plasiraće se na Svetsko prvenstvo u mađarskom Đeru. Rukometni savez KiM već je uputio oštre kritike na račun nacionalnog saveza jer "odlukom da se odigravanje utakmice premesti iz Kragujevca u Beograd ne umanjuje sramotu i poniženje zbog ustupaka nepostojećoj državi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: