Partizan "prosuo" +10 u Tivoliju, u produžetku ostao bez plej-ofa

Košarkaši Partizana izgubili su od Olimpije 89:87 posle produžetka u Ljubljani i dva kola pre kraja ostali bez šanse da se izbore za plej-of ABA lige.

Izvor: AK

Subota, 10.02.2018.

20:45

Partizan
Foto: ABA/Petrol Olimpija/Ales Fevzer

Crno-beli imaju dve pobede manje od četvrtoplasiranog Mornara, koji ako i izgubi u poslednja dva kola, a Partizan dobije oba meča, biće ispred srpskog velikana zbog boljeg međusobnog učinak.

Tim Nenada Čanka je kontrolisao meč u Tvoliju 35 minuta, u nekoliko navrata imao dvocifrenu prednost, ali su crno-beli svaki put dozvoljavali Olimpiji da se u roku od samo nekoliko napada vrati u egal.

Izgledalo je da će Partizan ipak slaviti u Ljubljani kada je Vilijams-Gos pogodio za 73:64, pet minuta pre kraja, međutim usledile su greške i promašaji crno-belih, dok je Špan sa druge strane pogodio dve trojke i poravnao na 75:75, minut i 45 sekundi pre kraja.

Crno-beli su nastavili sa promašajima, Morgan preokreće rezultat, Gos poravnava na 77:77, a u poslednjim sekundima Von i Betl ne uspevaju da reše meč.
Špan pogađa novu trojku za 80:77 na startu produžetka, ali Partizan opet ulazi u sjajan ritam i na krilima odbrane kontranapadima režira seriju 7:0 za novi preokret na 84:80.

Međutim, po ko zna koji put crno-beli u ključnim trencima igraju neracionalno u napadu, a Oliver ubacuje novu trojku i pokreće domaćina do novog preokreta na 88:84.

Veličković očajnički šutira ali i pogađa trojku na devet sekundi pre kraja, Špan pogađa samo jedno slobodno, ali Marinković promašuje poslednji šut za tri poena uz zvuk sirene.

Najefikasniji u Partizanu bio je Vilijams-Gos sa 23 poena uz sedam asistencija i četiri skoka, odličan je bio i Von sa 17 poena, sedam uhvaćenih lopti i pet proigravanja, Veličković je postigao 12 uz osam skokova, a po 11 su postigli Marinković i Gagić.

Olimpiju je predvodio Hrovat sa 22 poena, 16 je postigao Špan, a obojica su postigla po pet trojki. Dvocifren učinak imali su još Oliver sa 13 poena uz osam skokova i šest asistencija, te Begić sa 11 poena.

Tok meča:

Foto: ABA/Petrol Olimpija/Ales Fevzer
Odličan početak Partizana, dva koša Veličkovića u nizu, pa trojka Marinkovića za 8:3 u Tivoliju. Međutim, Hrovat sa dve trojke u nizu vraća domaćina u egal (9:10).

Crno-beli opet preuzimaju kontrolu i serijom Vilijams-Gosa od pet poena stižu do maksimalnih +8, ali novu trojku pogađa Hrovat i opet vraća domaćina u meč (17:14), tri minuta pre kraja prvog perioda.

Ipak, Partizan ne dozvoljava Olimpiji da preuzme kontrolu, Vilijams-Gos opet postiže pet poena u nizu, pogađa drugu trojku za 23:18 posle prvog kvartala.

Gagić otvara drugi period za novih +7 Partizana, Kastrati reaguje prvim košem na meču, ali Von i Bondža Si sa penala održavaju prednost crno-belih (29:21).

Usledila je sjajna kombinacija Gosa i Sija koji zakucavanjem povećava na 31:23, ali Hrovat sa pet poena u nizu, četvrtom trojkom održava domaćina u životu (33:26) sredinom druge četvrtine.

Posle tajm-auta Čanka, Von vraća na +7, ali je Partizan i dalje imao problema u napadu, što Olimpija koristi i koševima Betla i Begića stiže na samo tri poena minusa (35:32).
Foto: ABA/Petrol Olimpija/Ales Fevzer
Vilijams-Gos vraća na +5, da bi u samoj završnici Veličković i Amerikanac promašivali šuteve za tri, a domaćin pogađao slobodna bacanja i vratio se u potpuni egal. Partizan je poluvreme završio sa 37:36.

Prvi put na meču Olimpija stiže do vođstva zakucavanjem Morgana (38:37), Horvat održava to vođstvo, ali Marinković, Von i Gos trokama prave novi preokret i vraćaju Partizan u standardan plus (52:44).

Ljubljančani su ušli u brutalnu seriju promašaja, što crno-beli maksimalno koriste i prvi put probijaju granicu od dvocifrene prednosti, ali Bubnić okončava agoniju domaćina na šta se odmah nadovezuju Badžim i Begić i Olimpija smanjuje na 54:50 tri i po minuta pre kraja trećeg perioda.

Crno-beli sjajno reaguju nakon tajm-auta Čanka, Von ulazi u seriju i odvodi Partizan na 58:50, a nakon koša Begića, Marinković je bio siguran sa linije za slobodna bacanja.

Usledio je promašaj Bubnića za tri poena i odmah novi faul Olimpije, ali ni Von nije pogrešio sa "penala" za novih +10 (62:52), pred poslednji kvartal.
Foto: ABA/Petrol Olimpija/Ales Fevzer
Ni ovaj put Partizan ne uspeva da prelomi meč, domaćin ulazi furiozno u poslednji kvartal, nakon koša Olivera, Špan pogađa trojku, s druge strane dva puta greši Veličković, a Aranitović i Gos promašuju, da bi sve zaokružio Begić zakucavanjem za samo -3 u korist crno-belih (62:59).

Ipak, Čanak opet oporavlja svoj tim tajm-autom, proradila je kombinacija Gos-Si koja donosi dva koša u nizu za 65:59, a nakon što Oliver blokadom i poenima sa penala najavljuje novi povratak Olimpije, Aranitović, Gagić i Gos odvode Partizan na +9 (73:64), pet minuta pre kraja meča.

Međutim, prerano su crno-beli počeli da slave pobedu, Špan trojkom vraća samopouzdanje domaćinu, usledili su promašaji Vona i greška Sija, dok s druge strane poentiraju Morgan i Betl pa smanjuju na 75:70.

Ni Gos ne uspeva da vrati Partizan u igru, a Špan pogađa novu trojku za potpuno poravnanje 75:75. Usledio je novi promašaj pleja crno-belih, a s druge strane Morgan poentira za preokret rezultat.

Gos uzvraća za 77:77, a bi u poslednjim sekundima šuteve za pobedu promašili Von i Betl, pa je meč ušao u produžetak.
Foto: Screenshot/YouTube
Špan novom trojkom donosi vođstvo Olimpiji na startu dodatnog perioda, ali Veličković prvim poenima posle prvog poluvremena i koševima sa "penala" opet poravnava rezultat (80:80).

Usledila je odlična odbrana Aranitovića koji u kontri kombinije sa Gosom koji polaže za preokret, a ubrzo crno-beli još jednom kradu loptu rivalu za novi kontranapad koji završava Marinković za 84:80, dva minuta pre kraja produžetka.

Posle tajm-auta domaćina Oliver pogađa važnu trojku za Olimpiju, Gos ne uspeva da uzvrati i domaćin dobija napad za preokret uoči poslednjeg minuta.

Morgan dobija faul i pogađa samo jedno slobodno bacanje, ali Partizan loše odigrava naredni napad, koji novim promašajem za tri završava Marinković.

Betl to kažnjva sjajnim prodorom i polaganjem za 86:84, na 27 sekundi pre kraja. Čanak je zvao tajm-aut, Vilijams-Gos je dobio šansu da izbori novi produžetak, ali je loše odigrao i promašio.

Loptu ispred Vona hvata Oliver koji dobija faul i pogađa oba slobodna bacanja, ali Veličković pogađa trojku na devet sekundi pre kraja za 88:87.

Von brzo faulira Špana koji pogađa samo jedno slobodno, Partizan je imao pet sekundi za pobedu, ali Marinković pogađa trojku uz zvuk sirene, pa crno-beli gube 89:87 i ostaje bez plej-ofa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

367 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: