Kviz: Sada svi prate NBA – šta znate o Balkancima?

Balkanski temperament, hrabrost i košarka...

Izvor: B92

Utorak, 31.10.2017.

17:00

Kviz: Sada svi prate NBA – šta znate o Balkancima?
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Spojite ta tri, izaberite najbolje iz svake od bivših zemalja Jugoslavije i dobijete tim kome se ne bi suprotstavljale nikakve Španije, Litvanije, Francuske.

Ako razmišljamo iz ugla reprezentacija, dovoljno je videti da su Srbija i Slovenija igrale u finalu poslednjeg Evrobasketa, a Crna Gora i Hrvatska su stigle do nokaut faze takmičenja.

Osim toga, Srbija je igrala u finalu Olimpijskih igara prošle godine, te finalu Mundobasketa 2014.

Toliko je Balkan moćan kada je reč o reprezentacijama. Ipak, ako pogledamo klupski, gotovo svaki igrač potvrdu o svojoj klasi dobije tek ako se pokaže u najjačoj ligi na svetu – NBA.

U krajnjoj liniji, oba puta su (i u Španiji 2014. i Riju 2016.) Amerikanci bili bolji u finalima od Srbije.

Za prethodnih tridesetak godina je bilo više igrača sa ovih prostora koji su igrali u najjačoj ligi na svetu, onih koji su ostali na pragu NBA pa ipak postali legende pod nekim drugim Suncem, ali i momaka koji su u Americi ostavili traga. Neke od detalja iz njihovih života i karijera, neke srećnije, neke tužnije saznajemo kroz kviz o Balkancima i NBA ligi.

Da počnemo...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: