Šampionski balkon čeka i odbojkašice!

Odbojkašice Srbije imaće svečani dočeka na legendarnom balkonu Skupštine Beograda (Stari dvor) u ponedeljak od 19.30 časova.

Izvor: AK

Nedelja, 01.10.2017.

19:28

Šampionski balkon čeka i odbojkašice!
Foto: StarSport

Srpkinje su u nedelju osvojile drugu titulu šampionki Evrope od osamostaljenja Srbije, a 15. medalju u tom periodu.

Izabranice Zorana Terzića su u finalu EP 2017. u Bakuu savladale Holandiju sa 3-1. Tri naše odbojkašice su se našle u idealnom timu, a Tijana Bošković je izabrana i za MVP turnira.

Odbojkašicama su odmah po osvajanju titule stigle brojne čestitke srpskih političara. Predsednik Aleksandar Vučić: "Čestitam vam jer ste zlato osvojili zahvaljujući teškom i napornom radu, odgovornim pristupom, posvećenošću i ljubavlju prema svojoj zemlji. Obradovali ste sve gradjane Srbije i naš narod u celini, a uveren sam da ćete dugo biti prve u Evropi. Jednostavno, najhrabrije ste i najbolje".

Premijerka Srbije Ana Brnabić: "Pobeda!!! Ccestitam našim odbojkasicama na osvojenom zlatu na EP! Vi ste dokaz da timski rad vodi do pobede. Bravo! Igrale ste odlično i velikim trudom i sjajnim timskim duhom pokazale da ste apsolutno dominante u Evropi. Hvala vam što ste sve nas ponovo učinile ponosnim".

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković: "Čestitam vam na osvajanju najsjajnijeg odličja. Zalaganjem, predanim radom i sportskim duhom ostvarili ste izuzetan rezultat i Srbiji doneli veliku radost. Ponosni smo na vas. Svaka čast, devojke!"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić: "Srpska zastava i danas se vijori na evropskom sportskom postolju - naše odbojkašice su šampionke Evrope! Odvažno, superiorno i svim srcem ove sjajne devojke branile su boje naše zemlje i Srbiji donele zlatnu medalju, pokazale da jesu najbolje od najboljih! Hvala vam devojke, svaka čast!"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali: "Čestitam vam na izuzetnom uspehu kojim ste još jednom pokazale da imate hrabrosti i umeća za najveće podvige. Put ka vrhu nikada nije lak, a vaš uspeh dokaz je da se naporan rad uvek isplati. Dokazavši da ste najbolje odbojkašice u Evropi obradovali ste Beograd i celu Srbiju".

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik: "Osvajanjem zlatne medalje nastavili ste sjajan niz odličnih rezultata na velikim takmičenjima kojim ispisujete novu stranicu u istoriji srpske ženske odbojke. Uveren sam da ćete u vremenu koje je pred nama nastaviti nizati pobede i osvajati trofeje i na najbolji mogući način promovisati svoju državu i narod, što i nas iz Republike Srpske čini ponosnim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: