Nedelja, 17.09.2017.

12:50

Lajović nije uspeo, Francuska u finalu Dejvis kupa

Dušan Lajović nije uspeo da izbori peti meč u polufinalu Dejvis kupa, pošto ga je Žo Vilfred Conga pobedio i time uveo Francusku u finale.

Izvor: PT

Lajović nije uspeo, Francuska u finalu Dejvis kupa
Getty Images

Srpski teniser odlično je krenuo meč, dobio prvi set, međutim to je sve što smo videli od Ducija, 6:2, 2:6, 6:7 (5), 2:6.

Duci je pružio odličan otpot i većem delu meča, ali je na kraju umor presudio pa je posle dva sata i 48 minuta igra Francuz pobedio.

"Trikolori" su se plasirali u 18. Dejvis kup finale u svojoj istoriji, gde će igrati sa boljom reprezentacijom iz susreta Belgija–Australija.

Prvi set prošao je u dominaciji Lajovića koji je za samo 39 minuta igre uspeo da dođe do 1:0, 6:2.

Drugi set bio je preslikan, samo su se zamenile uloge. Conga je potpuno dominirao i istim rezultatom došao do izjednačenja u setovima.

U nastavku meča, Lajović je igrao kvalitetan tenis, ali su uvek neke sitnice presudile. Duci je imao veliku priliku u trećem setu, ali je Conga dva puta uspeo da se izvuče i spasi dve brejk lopte.

Na kraju set je izgubio u taj-brejku, da bi u četvrtom setu Conga lako došao do trijumfa.

Srbija je u oslabljenom sastavu pružila odličan otpor ali nije uspela napravi iznenađenje.

IV set

Getty Images
Četvrti set nije dobro krenuo za našeg tenisera. Vidno razočaran što je izgubio set u tesnom taj-brejku, Lajović gubi svoj uvodni gem, 0:1.

Conga je lako potvrdio brejk i sada vodi sa 2:0.

Umor sada takođe čini svoje. Lajović gubi još jedan servis gem i sada je velikih 4:1 za Congu.

Do kraja seta, Lajović nije uspeo da se vrati u meč, pa je Conga zasluženo pobedio.

III set

Getty Images
Dušan Lajović odlično kreće treći set i Congi dozvoljava samo jedan poen na svoj servis. Ubedljiv je bio i Conga pa sada vodi sa 2:1 u gemovima.

Srpski teniser igra veoma dobro u ovim trenucima meča. U petom gemu je pošteno namučio Congu, ali je 18. igrač sveta uspeo da dođe do vođstva od 3:2.

Lajović je dobru igru sa početka trećeg seta preneo i na ostatak. Congi nije dao niti jednu šanus, a pritom je i on imao brejk priliku koju nažalost nije uspeo da iskoristi.

Usled ujednačene igre, pošteno je bilo na taj-brejk odluči pobednika, 6:6.

Šteta baš za Ducija. Borio se veoma dobro, ali Conga dolazi do seta (7:5) i Francuska je sada na korka od finala.

II set

Getty Images
Žo Vilfred Conga suvereno je krenuo u drugom setu i veoma lako dobio prvi gem 1:0.

U narednom, Lajović je poklonio nekoliko poena Congi, što je ovaj znao da iskoristi i napravi brejk. Srpski teniser u više navrata je loše reagovao i tako Conga vodi sa 2:0.

Conga je uspešno potvrdio brejk za 3:0. Naredna dva gema prošla su mirno, pa Conga ima prednost od 4:1.

Igrači igraju veoma sigurno i moguće da će Lajovića koštati set, pad koncentracije u drugom gemu, 5:2.

Istom merom uzvraća Conga u nastavku meča. Duci je dosta grešio u drugom setu i Conga je zasluženo izjednačio. Lajović niti u jednom gemu nije pokazao igru kao iz prvog seta.

I set

Getty Images
Sjajni Dušan Lajović nastavlja tamo gde je stao u petak. Već u prvom gemu na meču, srpski teniser uspeo je da oduzme servis Congi. Duci je odlično igrao sa osnovne linije i tako vodi sa 1:0.

Lajović je uz malo muke uspeo da potvrdi brejk, a potom je Conga veoma sigurno odservirao, pa tako posle tri odigrana gema Srbin vodi sa 2:1.

Srpski teniser i dalje ima brejk prednost. Uspeo je Duci da pripreti ponovo na servis Francuza (30:30), ali je Conga dva puta dobro odservirao, pa je sada 3:2.

Fantastični Duci Lajović! Srpski igrač za sada potpuno dominira protiv 18. igrača sveta. Uspeo je da napravi još jedan brejk i sada servira za osvajanje prvog seta, 5:2.

Lajović je odigrao jedan od najboljih setova u karijeri. Potpuno je 'zgazio' Congu 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: