Dončić jednoglasno Zvezda u usponu, Gudurić treći

Košarkaš madridskog Reala Luka Dončić dobio je nagradu "Zvezda u usponu" za najboljeg mladog igrača Evrolige ove sezone.

Izvor: ÐN

Sreda, 10.05.2017.

12:31

Dončić jednoglasno Zvezda u usponu, Gudurić treći
Photo by Emilio Cobos/EB via Getty Images

Dončić je priznanje za najboljeg igrača do 22 godine dobio odlukom svih trenera Evrolige i tako pobedio drugoplasiranog centra Darušafake Anta Žižića, dok su treće mesto podelili Marko Gudurić iz Crvene zvezde i Ilemane Diop iz Baskonije.

Dončić je tek nedavno napunio 18 godina, ali je u sezoni u kojoj je Real obezbedio mesto na Fajnal-foru Evrolige u Istanbulu bio jedan od najzaslužnijih sa 8,1 poenom, 4,5 skokova i 4,3 asistencije u proseku po utakmici.

Ujedno, slovenački košarkaš postao je najmlađi dobitnik nagrade "Zvezda u usponu", a tek drugi iz Reala, posle Nikole Mirotića koji je dva puta bio laureat.

Pored Mirotića samo je još srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović dva puta bio najbolji mladi košarkaš Evrolige, a jednom je nagradu dobio sadašnji kapiten Partizana Novica Veličković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: