Voriorsi pokorili Teksas, Baksi slavili u Bostonu

U senci nove spektakularne partije Rasela Vestbruka, Golden Stejt Voriorsi slavili su u derbiju večeri NBA lige protiv San Antonio Sparsa – 110:98.

Izvor:

Četvrtak, 30.03.2017.

09:45

Voriorsi pokorili Teksas, Baksi slavili u Bostonu
Tanju/AP Photo/Darren Abate

Trijumf Voriorsa u Teksasu značajan je za goste iz nekoliko razloga, a najvažniji je svakako onaj da su ovim slavljem gotovo sigurno obezbedili prednost domaćeg terena do kraja borbe za prsten.

GSW sada imaju učinak 60-14 na čelu Zapada, kao i cele lige, odnosno imaju tri pobede više od Sparsa i bolji međusobni skor, na osam mečeva do kraja regularnog dela sezone.

Najviše poena viđeno je u Los Anđelesu, gde su Klipersi savladali Vašington Vizardse 133:124, uz sjajnu partiju gotovo cele starne petorke, Majami Hit slavio je bez većih problema na gostovanju Niksima u Njujorku 105:88, dok su Šarlot Hornetsi, predvođeni Markom Belinelijem, iznenadili Reptorse u Torontu – 110:106.

Milvoki Baksi takođe su napravili iznenađenje trijumfom u Bostonu protiv Seltiksa 103:100, uz 22 poena Janisa Adetokumba, Atlanta Hoksi pobedili su kao gosti Filadelfija 76erse 99:92, a rutinski trijumf na strani zabeležila je i Juta Džez protiv Sakramento Kingsa – 112:82.

U preostalim susretima, Entoni Dejvis i Demarkus Kazins doneli su pobedu Nju Orleans Pelikansima nad Dalas Meveriksima 121:118, dok su Memfis Grizlisi bili bolji od Indijana Pejsersa 110:95.
Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Ekipa Grega Popoviča nije imala rešenja za Stefena Karija i Kleja Tompsona, Stef je ubacio 29 poena i podelio 11 asistencija, dok je Klej zabeležio 23 poena.

Istakli su se još Dejvid Vest sa 15 i Andre Igudala sa 14 poena.

Kod domaćina je najbolji bio Kavai Lenard sa 19 poena, sedam skokova i pet asistencija, Po Gasol dodao je 18 poena, osam uhvaćenih lopti i pet asistencija, Lamarkus Oldridž 17, a Deni Grin 16 poena. Klipersi Doka Riversa odigrali su odličan meč na timskom nivou, pa i ne čudi da nijedan pojedinac nije posebno iskočio.

Blejku Grifinu nedostajala je jedna asistencija za tripl-dabl, pored 26 poena i deset skokova, Deandre Džordan imao je 23 poena i neverovatnih 18 uhvaćenih lopti, dok je najefikasniji bio Džej-Džej Redik sa 31 poenom.

Krist Pol je zabeležio 27 poena i 13 dodavanja, a dvocifren učinak imao je i rezervista Džamal Kroford sa 14 poena.

Kod Vizardsa je najraspoloženiji bio neverovatni Džon Vol, ali ni njegov 41 poen, uz osam asistencija, sedam skokova i tri ukradene, nije bio dovoljan da se izbegne poraz. Odličan je bio i Bredli Bil sa 27 poena. S druge strane, Baksi bi mogli u konačnom zbiru da pomognu Klivlend Kavalirsima, pošto aktuelni šampioni upravo sa Seltiksima vode borbu oko čela Istoka.

Janis Adetokumbo bio je najbolji kod gostiju sa 22 poena, devet skokova i po tri asistencije, ukradene i blokade. Najbolje ga je pratio Kris Midlton sa 19 poena, šest skokova i pet asistecnija. Dobri su bili i Malkom Brogdon sa 16 poena i devet dodavanja, ako i Greg Monro sa 16 poena i osam uhvaćenih lopti.

Kod Bostona je kao po običaju najbolji bio Ajzea Tomas sa 32 poena, pet skokova i četiri progiravanja, ali je ostatak ekipe bio ispod tog nivoa. Džea Krauder ubacio je 13 poena, Everi Bredli 12, a Markus Smart i Al Horford po 11.

ISTOČNA KONFERENCIJA

nba.com

ZAPADNA KONFERENCIJA

nba.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: