Dame i gospodo – Rasel Vestbruk!

Rasel Vestbruk nastavlja da pruža nadrealne partije, ispisujući nove stranice NBA lige iz dana u dan.

Izvor:

Četvrtak, 30.03.2017.

08:13

Dame i gospodo – Rasel Vestbruk!
Getty Images

Plejmejker Oklahoma Siti Tandera zabeležio je prethodne noći tripl-dabl sa najviše datih poena ikada – 57 poena (15/25 za dva, 6/15 za tri), 13 skokova, 11 asistencija, tri ukradene lopte.

Rasov 38. tripl-dabl učinak u sezoni bio je dovoljan da se nadoknadi minus od 21 poena protiv Medžika u Orlandu 114:106, za slavlje posle produžetka, a ujedno i da OKC i zvanično obezbedi mesto u plej-ofu najjače lige sveta.

Vestbruk je dominirao na obe strane terena, dok su samo još dva njegova saigrača imala dvocifren učinak – Enes Kanter zabeležio je 17 poena i deset uhvaećnih lopti, a Viktor Oladipo dodao je 13 poena i pet skokova.

Na devet mečeva do kraja regularnog toka sezone, Raselu nedostaju još tri tripl-dabl učinka kako bi izjednačio rekord legendarnog Oskara Robertsona iz Milvoki Baksa, u sezoni 1961/62. Istovremeno, sva je prilika da će Vestbruk postati i prvi igrač, uz Robertsona, koji takmičarsku godinu završiti sa tripl-dabl prosekom.

U poraženom sastavu, najbolji je bio Evan Furnije sa 24 poena (6/14 za dva, 3/8 za tri), šest skokova i pet asistencija, dok je Terens Ros ubacio poen manje. Eron Gordon imao je 13 poena i pet skokova, a Nikola Vučević 16 uhvaćenih lopti i 11 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: