Hardavej kao ćale, Lauri brojao do 41

Pretohodnu noć u NBA ligi obeležio je sjajan okršaj Atlanta Hoksa i San Antonio Sparsa, odnosno odlična partija Kajla Laurija.

Izvor:

Ponedeljak, 02.01.2017.

09:52

Hardavej kao ćale, Lauri brojao do 41
Tanjug/AP

Sparsi su poraženi u Džordžiji posle produžetka 114:112, što je prvo slavlje Hoksa nad Teksašanima posle sedam godina, a najbolji u redovima domaćina bio je Pol Milsap sa 32 poena i 13 skokova.

Na igre svog oca podsetio je Tim Hardavej Džunior, dodavši 29 poena s klupe, uz pet skokova, dok su dvocifren učinak imali još Denis Šreder sa 16 (10 asistencija) i Kajl Korver sa 14 poena.

San Antonio je imao priliku da reši susret u regularnom toku susreta, ali Kavaj Lenard nije realizovao situaciju posle ofanzivnog skoka, na 11 sekundi do kraja, pa je Atlanta preuzela kontrolu odmah na startu produžetka (14/28 za tri).

Najbolji kod Sparsa bio je Lamarkus Oldridž sa 27 poena i 13 skokova, Toni Parker imao je pet poena manje i šest asistencija, dok je Pau Gasol zabeležio 18 poena i devet uhvaćenih lopti. Toronto Reptorsi gostovali su Lejkersima u Los Anđelesu, a 'Grad anđela' i te kako je prijao Kajlu Lauriju, koji je predvodio svoj tim do pobede – 123:114.

Bio je najefikasniji pojedinac susreta sa 41 poenom, devet skokova i sedam asistencija, dok je najveću podršku imao u Demaru Derozanu koji je zabeležio 31 poen.

Jonas Valančunas ostvario je dabl-dabl sa 14 poena i deset skokova, dok je Terens Ros dodao 11 s klupe.

Kod Lejkersa se najviše istakao D'Anđelo Rasel sa 28 poena, pet asistencija i četiri skoka, ali je na njegovom nivou bio samo još Nik Jang sa dva poena manje. U poslednjem susretu večeri, Indijana Pejsersi izašli su na kraj sa Orlando Medžikom, uz veoma dobru igru celog tima.

Pejserse je predvodio Majls Tarner sa 23 poena i 12 skokova, dok je Pol Džordž ubacio 19, uz pet uhvaćenih lopti.

Aron Bruks ubacio je 14, Al Džeferson i Džef Tig po 12, a Tadejus Jang 10 poena.

Kod gostiju je bolji od ostalih bio Nikola Vučević sa 18 poena i 11 skokova, Serž Ibaka i Džef Grin imali su učinak od po 17 poena, dok je Aron Gordon dodao 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: