Nova vest
Tenis

Petak, 25.11.2011.

15:13

Janko dobio, Novak čeka Ferera

Janko Tipsarević pobedio je Novaka Đokovića sa 2-1, po setovima 3:6, 6:3, 6:3, u trećem kolu Mastersa u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uprkos tome, Janko zbog jednog odigranog meča manje nema šanse da se plasira u polufinale, prema pravilima ATP-ja.

Đokoviću je za prolaz među četiri najbolja potrebna pobeda Davida Ferera u duelu sa Berdihom. Taj meč na programu je od 21 sat, uz direktni prenos na televiziji B92

Đoković je igrao mnogo bolje nego u meču sa Fererom, imao je visok procenat prvog servisa, a do brejka je došao u petom gemu nakon što je Tipsarević bekhendom poslao lopticu u aut (3:1).

Tipsarević je bio nervozniji i nikako nije uspevao da uđe u ritam koji je imao u meču sa Berdihom. Sa druge strane, Đoković je bio bolji i pri rezultatu 5:2 došao je do dve vezane set lopte na servis rivala.

Janko je uspeo da osvoji taj gem, ali je sledeći Novak dobio bez izgubljenog poena – 6:3 za 38 minuta.

Tokom celog prvog seta Đoković je izgubio samo četiri poena na svoj servis, što najbolje ilustruje koliko je poboljšao igru u odnosu na sredu.

Bilo je očigledno da je Janko podigao nivo igre u drugom setu, ali uprkos tome činilo se da je Novak i dalje opasniji na servise rivala.

Međutim, Tipsarević je postepeno ’ulazio u meč’, bolje se nameštao na udarce i uspevao je duže da ostane u poenu. Upravo strpljivom igrom stvorio je dve vezane brejk lopte u šestom gemu, a već prvu realizovao je nakon što je Đoković loše odigrao ’drop šot’ (4:2).

Đoković, kao i mnogo puta tokom ove sezone, uspeva da vrati brejk. Isforsiranim napadom po paraleli Janko daje suparniku priliku za brejk, a Đoković je koristi na neverovatan način – Tipsarević je maltene savršeno odigrao kombinaciju ’jedan-dva’, ali Novak je uspeo da se vrati u poen, pa je Janko poslao lopticu forhendom u mrežu (4:3).

Niz brejkova nastavio se i u narednom gemu – Đoković je odigrao očajno, duplom greškom poklonio je Janku brejk loptu, a zatim je usledila nova greška (5:3).

Janku ovoga puta nije pala koncentracija i bez problema je izjednačio u setovima.

Već na početku odlučujućeg seta Tipsarević je napravio brejk, koji se ispostavio presudnim. Janko je bez ikakvih problema osvajao gemove na svoj servis, a na kraju je napravio još jedan brejk i došao do prvog trijumfa u četvrtom međusobnom okršaju sa Đokovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu