"Grešnici" više ne sude u Južnoj Africi

FIFA je donela odluku da izostavi arbitre Horhea Lariondu iz Urugvaja i Roberta Rosetija iz Italije sa spiska sudija za preostale mečeve Mundijala.

Izvor: LB

Utorak, 29.06.2010.

21:52

Default images

Dvojica arbitara su katastrofalnim greškama obeležili mečeve osmine finala na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Larionda na meču Nemačka–Engleska (4:2), pri rezultatu 2:1 za ’pancere’ nije priznao regularni gol Frenka Lamparda. Sa druge strane, Roseti je na utakmici Argentina-Meksiko (3:1) priznao prvi gol ’gaučosa’, koji je Karlos Tevez postigao iz ofsajda.

Obe sudijske greške su privukle ogromnu medijsku pažnju i ponovo pokrenule debatu o neophodnosti uvođenja modernih tehnologija koje bi pomogle arbitrima u donošenju odluka kod spornih situacija.

FIFA, međutim, nije zvanično obrazložila razloge zbog kojih Larijonda i Roseti neće deliti pravdu u nastavku takmičenja u Južnoj Africi.

Još dvojica sudija su izostavljena sa tog spiska. To su sudija iz Malija Koman Kulibali, koji na meču SAD – Slovenija (2:2) nije Amerikancima priznao regularan gol i Francuz Stefan Lanua koji je, po mnogima prestrogo, isključio brazilskog fudbalera Kaku u duelu Brazila i Obale Slonovače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: