MOK: Šiven Je je čista, smirite se

Međunarodni olimpijski komitet stao je u odbranu kineske plivačice Šiven Je, navodeći da je ona prošla doping test.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 31.07.2012.

16:47

Default images

Je je postavila svetski rekord u disciplini 400 metara mešovitim stilom i postala olimpijska šampionka.

Američki plivački tim odmah je optužio mladu Kinsekinju da koristi doping. Međutim portparol MOK Mark Adams je rekao da treba biti realan i naglasio da je tužno kada izostane aplauz za fantastičan uspeh.

"Mislim da treba da se suočimo sa stvarnošću. To su sportisti svetske klase koji se takmiče na najvišem nivou i rekordi se stalno obaraju", rekao je Adams.

Šesnaestogodišnja kineska plivačica je u subotu za više od sekundu poboljšala najbolje svetsko vreme na 400 metara mešovitim stilom, što je izazvalo sumnju, prvenstveno u taboru SAD, da je Je koristila nedozvoljena sredstva.

Kinezi su uzvratili kontraoptužbom, pa bi ovaj slučaj mogao da otkrije dosta prljavog veša u vrhunskom sportu, za koji mnogi veruju da postoji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: