Denver napravio brejk u L.A.

U drugoj utakmici finalne serije plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, Denver je u Los Anđelesu savladao domaće Lejkerse sa 106:103.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2009.

09:12

Default images

Nagetsi su time izjednačili na 1:1 u seriji koja se igra do četiri pobede. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Karmelo Entoni sa 34 poena, dok je Kobe Brajant postigao dva poena manje za Lejkerse. Serija se sada seli u Denver i sledeći meč igra se u subotu.

Nagetsi su na sličan način došli do pobede na Lejkersima, kao što je tim iz Los Anđelesa pre dva dana savladao ekipu iz Denvera. Dvadesetčetvorogodišnja dominacija nad Denverom je prekinuta u poslednjih pola minuta utakmice, kada je Kenjon Martin postigao koš iz igre, a Čonsi Bilops ubacio tri od četiri bacanja za pobedu Nagetsa od 106:103 u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije.

Bila je to prva pobeda Denvera u plej-ofu nad Lejkersima još od 1985. godine.

Ovo će biti dugačka serija. Prosto smo morali da dobijemo ovu utakmicu. Imali smo unutrašnji duh. Daleko smo pametnija i mentalno čvršća ekipa u odnosu na prošlogodišnju. Ovo je bila velika pobeda“, rekao je trener Denvera Džordž Karl.

Karmelo Entoni je postigao 34 poena i tako postao prvi košarkaš Denvera od 1976. koji je na pet uzastopnih utakmica u plej-ofu postizao više od 30 poena. Čonsi Bilaps je postigao 27, dok je Kleiza ubacio 16 poena za Nagetse. Brajant je postigao 32 poena i bio je nepogrešiv sa linije bacanja – 10/10. Trevor Ariza je postigao lični plej-of rekord od 20 poena, dok je Pau Gasol bio sjajan sa 17 poena i isto toliko uhvaćenih lopti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: