San Antonio u velikom finalu

Izvor: MR

Četvrtak, 31.05.2007.

10:45

Default images

Košarkaši San Antonio plasirali su se u veliko finale NBA plej-ofa, pošto su u noći između srede i četvrtka na domaćem terenu savladali Jutu sa 109:84. San Antonio ide dalje ukupnom pobedom od 4:1, a u velikom finalu očekuje pobednika istočne konferencije, Detroit ili Klivlend.

San Antonio je utakmicu rešio već u prvoj četvrtini, kada su serijom od 14:0 došli do ubedljivog vođstva. Trojka Bouena donela je Sparsima +19, 30:11, krajem prve četvrtine, kada su pogodili osam uzastopnih šuteva i taj deo igre završili sa sjanim procentom šuta 12/16, uz čak 9 skokova više od Džezera. Početkom druge četvrtine vođstvo San Antonija iznosilo je ogromnih +23, kada je domaća publika već počela da slavi plasman u veliko finale.

Najefikasniji u odlučujućoj pobedi Sparsa bili su Dankan i Parker sa po 21 poenom, Đinobili je ubacio 12, a Finli, Beri i Elson po 9.

Na drugoj strani, Kirilenko je postigao 13 poena, Vilijams i Harpring po 11, Buzer 9, a Milsap i Okur po 8.

Juta je šutirala 38 odsto iz igre (Kirilenko 4/11, Buzer 3-10, Vilijams 4/8), u odnosu na 51 odsto Sparsa.

Džezeri su tako izgubili i 19 uzastopnu utakmicu u San Antoniju, gde, osim tokom prve četvrtine prve utakmice finalne serije Zapada, ni u jednom trenutku nisu bili u vođstvu.

"Napali su nas žestoko. Ubili su našu želju za igrom već na početku, a posle nismo uspeli da se vratimo u meč. Držali su nas tamo gde su želeli celo veče", rekao je trener Jute Džeri Sloun.

"Prva četvrtina je bila neverovatna. Ne sećam se da smo, od mog dolaska u San Antonio šutirali tako dobro. Napad je bio odličan, kao i odbrana...Ne možete poželeti bolji početak utakmice", rekao je Parker komentarišući fenomenalan start Sparsa u petoj utakmici protiv Jute.

To će San Antoniju biti četvrto finale NBA plej-ofa od 1999. godine, od kada su osvojili tri titule. U velikom finalu igraće protiv šampiona Istoka. U seriji između Klivlenda i Detroita trenutno je 2:2. Sledeća utakmica igra se u Detroitu u noći između četvrtka i petka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: