Beli postaje deo 'Procesa' – Nemanja kod Embida i Simonsa!

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica potpisaće jednogodišnji ugovor sa Filadelfija 76ersima, preneo je Adrijan Vojnarovski.

Izvor:

Četvrtak, 05.07.2018.

15:45

Beli postaje deo 'Procesa' – Nemanja kod Embida i Simonsa!
Photo by Abbie Parr/Getty Images

Kako javlju izvori najpouzdanijeg NBA novinara, a prenosi njegov matični ESPN – Beli će sledeće sezone biti saigrač Džoelu Embidu, Benu Simonsu i ostalim mladim, ali i nešto iskusnijim, momcima koji su deo 'Procesa'.

Tridesetogodišnje krilo deo je najbolje lige sveta od sezone 2015, kada je u sklopu trejda sa Vašington Vizardsima stigao u Minesota Timbervulvse, gde je proveo prethodne tri godine.

Vulvsi su u dogovoru sa igračem povukli prvobitnu ponudu kako bi Bjelica postao slobodan agent.

Bjelica je potpisao jednogodišnji ugovor vredan 4,4 miliona dolara. Prošlih godina srpski košarkaš nije dobijao mnogo prostora u redovima Vulvsa, a kada je i dobio maksimalno je opravdao ulogu startera.

Ne očekuje se ni sada da Beli bude u prvoj petorci, pošto je mesto krilnog centra rezervisano za Darija Šarića, a krila za Roberta Kovingtona. Međutim i pored toga sigurno se može očekivati veća minutaža nego u Minesoti.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde i MVP Evrolige zaigrao je prošle sezone u plej-ofu, ali se učešće završilo već u uvodnoj rudni protiv Hjuston Roketsa, dok su 76ersi napokon počeli da naplaćuju sva odricanja u sklopu sada već čuvenog 'Procesa', pre nego što su ih u borbi za finale Istoka eliminisali Boston Seltiksi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: