Nisu ni Jokić, ni Teo – Srbija ima još jednog predstavnika na Ol-staru

Košarkašica Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama Palestra Saška Vujičić igraće unified basket na NBA ol-star manifestaciji u Los Anđelesu.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 12.02.2018.

16:32

Nisu ni Jokić, ni Teo – Srbija ima još jednog predstavnika na Ol-staru
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

"Veoma sam uzbuđena što idem, oduvek se bavim sportom, najpre fudbalom, a od pre sedam-osam godina košarkom, u kojoj igram beka", rekla je Saška, čiji se otac takođe bavio fudbalom, dok je brat uspešni bokser.

Saška Vujičić (21) će na put krenuti u utorak uveče zajedno sa trenerom Mirelom Milojević, a utakmica će se i grati u subotu.

Vujičić i Milojević će na ol-star NBA lige otići na predlog Specijalne olimpijade Srbije, po odobrenju Svetske specijalne olimpijade.

One su o mogućnosti da učestvuju na tom događaju obaveštene pre dva meseca nakon čega je usledilo popunjavanje formulara, snimanje kratkog filma o Saški, njenoj tehnici i taktici igre, te čekanje na odgovor organizatora.

"Bile smo presrećne kada su nam javili da je Saška izabrana da učestvuje“ kazala je Mirela Milojević i dodala da iz Evrope putuju samo još dvojica Nemaca, igrač i trener, dok su ostali učesnici iz SAD i sa ostalih kontinenata.

U ekipama unified basketa biće po četiri košarkaša ili košarkašice NBA i po šestoro predstavnika Specijalne olimpijade, a igraće se više utakmica.

"To je jedinstvena prilika da se podigne svest o učesnicima Specijalne olimpijade, o njihovim sposobnostima i prilika da sa milionima gledalca širom sveta podelimo poruku inkluzije kroz sport", navela je Milojevićeva.

NBA ol-star vikend na programu je od 16. do 18. februara u "gradu anđela". Pored Saške u Los Anđelesu će igrati i Bogdan Bogdanović koji će učestvovati u "timu sveta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: