Denver "šutnuo" Nelsona zbog 37-godišnjaka

Denver Nagetsi potpisaće jednogodišnji ugovor sa veteranom Ričardom Džefersonom vredan 2,3 miliona dolara, prenose lokalni mediji.

Izvor: AK

Četvrtak, 19.10.2017.

16:23

Denver
Foto: Getty images

Nagetsi su zbog toga otpustili drugog veterana Džamira Nelsona, kako bi napravili prostora u rosteru za dolazak Džefersona.

Tako će sav teren organizacije igre "Grumenja" pasti na pleća mladih plejmejkera Džamala Marija i Emanuela Mudiaja, mada je prvi meč sezone pokazao da će ogromnu pomoć imati i u Nikoli Jokiću, koji često prevodi loptu preko polovine terena.

Nelson je prošle sezone prosečno beležio 9,2 poena uz 5,1 asistencija i 2,6 skokova po meču, nametnuo se kao startni plejmejker u borbi za plej-of, koji Nagetsi nisu izborili.

Zbog povrede palca je propustio skoro ceo pripremni period proteklog leta i bio starter na samo jednoj predsezonskoj utakmici, nije ga bilo ni na premijeri sezone protiv Juta Džeza, niti je trenirao uoči gostovanja u Solt Lejk Sitiju.

S druge strane, stiže 37-godišnji krilni igrač Džeferson koga su nedavno otpustili Atlanta Hoksi nakon što je stigao u trejdu iz Klivlend Kavalirsa. Prosečno je beležio 5,7 poena uz 2,6 skokova prošle sezone, te šutirao 44,6 odsto iz igre i 33,3 za tri poena.

Osvojio je NBA titulu sa Kavsima 2016, a tokom bogate karijere je nastupao još za Dalas, Jutu, Golden Stejt, San Antonio, Milvoki i Nju Džerzi.

Džeferson je prijatelj sa predsednikom Nagetsa Džošom Krenkeom, dok ga dobro poznaje i trener Majk Meloun koji je bio asistent u Voriorsima dok je Džeferson igrao u Ouklendu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: