Sparsi stigli Voriorse, veliki Vins Karter

San Antonio Sparsi savladali su prethodne noći Atlanta Hokse 107:99 i izjednačili se sa Golden Stejt Voriorsima na čelu NBA lige

Izvor:

Utorak, 14.03.2017.

10:24

Sparsi stigli Voriorse, veliki Vins Karter
Getty Images

Teksašane je do trijumfa predvodio neverovatni Kavai Lenard sa 31 poenom, a ekipa Grega Popoviča ima isti učinak kao i Golden Stejt Voriorsi – 52 pobede i 14 poraza.

Veče je obeležila i sjajna partija veterana Vinsa Kartera, koji je u pobedi Memfis Grizlisa nad Milvoki Baksima 113:93, postao tek šesti igrač koji je ubacio dvadeset i više poena u petoj deceniji života, kao i prvi četredesetogodišnjak sa šest ubačenih trojki, šutiravši bez promašaja iz igre – 24 poena (2/2 za dva, 6/6 za tri).

Čikago Bulsi prekinuli su seriju loših rezultata slavljem u Šarlotu nad Hornetsima 115:109, Toronto Reptorsi nisu imali problema protiv Dalas Meveriksa 100:78, Juta Džez porazila je Los Anđeles Kliperse 114:108, dok su Sakramento Kingsi bili bolji od Orlando Medžika – 120:115.

Odlične partije zabeležili su i naši reprezentativci – Nikola Jokić predvodio je Denver Nagetse do novog trijumfa u borbi za plej-of, a sličan učinak imao je i Nemanja Bjelica u slavlju Minesota Timbervulvsa.
Getty Images
Najbolji igrač 'Mamuza' još jednom je pokazao zašto je potcenjeni MVP, ujedno povećavši šanse svog tima da u borbi za titulu ima prednost domaćeg terena.

Za 38 minuta u igri ubacio je 31 poena (7/16 za dva, 3/8 za tri), uz pet uhvaćenih lopti i četiri asistencije.

Najbolje ga je pratio Peti Mils sa 15 poena i devet asistencija, Dejvid Li i Deni Grin dodali su po 14, a Pau Gasol 13 poena i deset uhvaćenih lopti.

Kod Hoksa je najbolji bio Denis Šreder sa 22 poena i deset uspešnih dodavanja, a odličan je bio i rezervista Tim Hardavej junior sa 17 poena.

Pol Milsep zabeležio je 16, a Kent Bejzmor 15 poena. 'Vinseniti' je 36. pobedi Grizlisa u sezoni pokazao da i dalje može ravnopravno da se nosi sa momcima od koji je duplo stariji, ušvavši u društvo Karima Abdula-Džabara, Roberta Periša, Džona Stoktona, Karla Melouna i Majla Džordana.

Vins je za pola sata na parketu upisao 24 poena (2/2 za dva, 6/6 za tri), pet skokova, tri ukradene i dve asistencije.

Majk Konli dodao je 20 poena i deset asistaencija, Toni Alen imao je 15 poena i četiri uhvaćene lopte, a Zek Rendolf poen manje i tri skoka više.

Kod Baksa se najviše istakao Janis Adetokumbo sa 18 poena, pet skokova i četiri dodavanja, ali je samo još ruki Malkom Brogdon bio na njegovom nivou sa 15 poena i osam asistencija. Greg Montro i Metju Delavedova zabeležili su po 13 poena.

ISTOČNA KONFERENCIJA

nba.com

ZAPADNA KONFERENCIJA

nba.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: