Sreda, 21.02.2024.

09:50

I dalje se "pljuje" po Ol-staru – evo kako je to izgledalo pre 30 godina VIDEO

Ni tri dana nakon okončanja NBA Ol-star vikenda ne prestaju kritike na račun ove egzibicione utakmice.

Izvor: B92

I dalje se "pljuje" po Ol-staru – evo kako je to izgledalo pre 30 godina VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

au

pre 5 meseci

Pogledajte samo eksplozivnost Džordana u prvom koraku i pronalaženje slobodne pozicije za šut u svakom mogućem smeru. Nemoguće za čuvati. I onda dođe musava dečurlija i kaže da je LeBron bolji jer je dao najviše poena u istoriji?

WillyWonka

pre 5 meseci

"druze danas ove timove real iz madrida dobije lagano ka sto smo vidjeli, sa pravim sudijama dje se koraci sviraju, a vidjeli smo i litvanci sto su im uradili na svetskom!!!!!
(GOAT, 21. februar 2024 14:15)"

Real dobio treću petorku Dallasa, jedva. I to uz veliki trud i maksimalnu potrošnju najiskusnijih igrača. Možda nisi gledao utakmicu, Real je bio tragičan koliko su bili zapeli. Dončić igrao 5 minuta i razbio ih za tako kratko vrijeme.
Ukratko, napisao si veliku glupost.

Betonka

pre 5 meseci

Kaže komentar, iscrpljuju ih sa velikim brojem utakmica?! 82 utakmice u sezoni se igraju oduvek, bar od 50-tih, s tim da je liga uvek počinjala kraj oktobra a sad krece 2 nedelje ranije i traje nedelju duže, takođe pauza oko All Stara 10 dana, toga pre nije bilo. I opet je veliki broj igrača igrao po 82 utakmice, onaj iz Lejkersa odigrao cini mi se oko 1250 utakmica bez pauze, ej?!
Mnogo traže razmažene zvezde a 7 utakmica finala ima manji auditorijum nego prosečna utakmica NFL regularne sezone.

aca

pre 5 meseci

Ljudiii sta nije jasno??

Pre je kosarka bila i SPORT i BIZNIS danas je smao biznis.

Koliko god je ta novcana strana bila bitna ti si tad imao takmicenje, sportsku stranu a danas je bukvalno nema nigde u NBA. Ako ima ima u fragmentima.

Sub013

pre 5 meseci

Ovo su bili pravi borci, sportisti, takmicari, oni i basket da su igrali bez publike isto bi ovako igrali, all star im je bila prilika da pomazu ko je stvarno bolji, danas se igraci utrkuju jedino oko novca, ko ce veci ugovor da potpise taj je pobednik

vc

pre 5 meseci

Kladim da logikom koju koristi pecanac pojmas ne moze da se objasni kako je igrac draftovan 2003 bolji od celog danasnjeg najslabijeg tima u ligi za koje ova pajsercina tvrdi da bi pojeli ove sa snimka. Pa samo mesec dana u danasnjem trening kampu ovi stari bi ih unakazili jer su igrali kosarku na pravi nacin i inteligentno. Denver nije osvojio titulu bez razloga inteligentniji su od ostalih na celu sa Jokicem. Naso covek da prica o Muresanu,ja mislim da je on bio pokretljiviji i vestiji nego Valanciunas koji igra danas bez problema.

GOAT

pre 5 meseci

Najgori tim današnje NBA bi oduvao sve ove zajedno. Zanimljivo kako su po "stručnjacima" samo u košarci igrači nazadovali. '95, 96 smesni Rumun Muresan igrao po 30 minuta dok se vukao po terenu sporije od našeg Bobana i jos imao 15,16 poena po meču. Danas bi ga rastavili na kvantne čestice u 5 minuta ne bi ni igrao uopšte.
(Pecanac, 21. februar 2024 11:31)

druze danas ove timove real iz madrida dobije lagano ka sto smo vidjeli, sa pravim sudijama dje se koraci sviraju, a vidjeli smo i litvanci sto su im uradili na svetskom!!!!!

Yap

pre 5 meseci

Slazem se da ol star nema vise neku tenziju i da igrace boli briga da igraju odbranu..ali kriva je i Nba liga zato sto nista necini po tom pitanju..da ima taj mece neki takmicarski znacaj da je nesto bitno ko ce pobeditii...i tekako bi se igrale odbrane i mec bi bio i zanimljiv...tako da def je do Nba lige da tu nesto menjaaa

Иван

pre 5 meseci

Осамдесетих, деведесетих, двијехиљадитих НБА је била озбиљна кошарка. Само да поменем ривалство и дуеле Сакрамента и Лејкерса и Сакрамента и Даласа, с почетка вијека. То је била права кошарка, као у Европи. Сад је симулација кошарке, као што су кечери симулација рвања.

Zorz Vea

pre 5 meseci

Rasprave ko je bolji, koja epoha i sl. su preteške jer je jako komplikovano naći dovoljno čvrst kriterijum za poređenje. Najbolje je to definisao Džordan koji je rekao da su rasprave za najboljeg košarkaša u istoriji bezveze, da treba birati najbolje timove. Mene puca nostalgija i ja nikad ne bih mogao da glasam da je Lebron najbolji ikad ili da je neki centar danas bolji od Olajdžuvona. Inače, meni je odbrana glavni argument za epohu 90tih i ranije u odnosu na današnji NBA da bi te ekipe danas dominirale. Nećemo saznati nikad.

gradjanin

pre 5 meseci

Oduvek je All Star bila utakmica za zabavu navijača. A ta zabava za navijače se sastojala u tome da igrači igraju atraktivno, da se se atraktivnije zakuca, da se atraktivnije asistira, da se atraktivnije odigra napad., da se atraktivnije blokira protivnik.
Ovo sada je neglesljivo jer se sve to negde izgubilo. Košarka se svela na besomučno šutiranje trojki gde je All Star ustvari postala kulminacija tih besomučnih šutiranja za tri.

crni gruja

pre 5 meseci

Ne znam koliko bi bilo pametno uvesti da pobednik izmedju Istoka i Zapada ima prednost domaceg terena u velikom finalu plej ofa. Barem bi vecina igraca zapela, ali bi onda mozda u samoj ligi bili rastereceniji. Ne znam, previse im je dato za pravo, jeste ih iscrpljuju utakmicama ali znaju i oni da uzvrate bolom u preponama. Sve u svemu vremena su se promenila, nije samo cirkus u sportu, svuda je. Ovo je cak najmanje opterecenje.

zax

pre 5 meseci

Milina za gledati!

Sećam se i taj Den Majerle je igrao u Miami Heat-u, a menjao ga je naš bosanac Danilović.. i tako jednom Den povređen, a Saša 7/7 za 3!

al, rođaci... moralo da se ustane u 03:00.. :)

vc

pre 5 meseci

Jako zabavan highlights,pogledao sam ceo,imao si sve da vidis,suteve za 3 poena,kucanja,blokade,kradje,bacanje koske Jordana i Thomasa nakon asistencija jedno drugom,fadeaway suteve Patrika Juinga,kontre,zapaljenog Mark Prajsa...ovo ste je bilo pre neki dan i jedan minut highlighta je negledljiv a kamoli utakmica.

dekica

pre 5 meseci

I posle ovi klinci sto velicaju Jokica, kad pogledaju realno kako se ranije igrala kosarka on bi mogao samo da bude rezerva ovim igracima, sta vise ne verujem ni da bi mogao da igra tamo, jer su u to vreme u Evropi igrali takodje vrhunski centri.

varburg limuzina

pre 5 meseci

Ma ne mozeda se poredi danasnja NBA liga sa onom od pre 30 godina. To mi koji smo svedoci oba doba mozemo da poredimo. Danasnji klinci nisu kompetentni da pricaju o tome. Ista stvar je i u fudbalu.

bizMis

pre 5 meseci

Stvar prostog biznisa. Koliko je NBA zarađivala 1993., a koliko zarađuje danas? Koliko zarađuju ti isti igrači?

https://hoopshype.com/salaries/players/1992-1993/

https://hoopshype.com/salaries/players/2022-2023/

Današnji košarkaši nisu klinci iz geta, sport se uopšteno igra radi zabave, a nije zamjena za bojno polje. Prepirke, čarke, tuče i ostalo se preselilo na društvene mreže, gdje ima svoju publiku.

Ali sve je jednostavno, uzmeš cifre nekad i sad, oduzmeš i šta ti treba da se priča.

I svi oni igrači iz 1993. bi u ovim uslovima se ponašali isto kao što se ponašaju ovi.

Nekad su se zarađivali milioni, sad se zarađuju "carstva".

Na kraju krajeva ko voli neka gleda, a čim primaju tolike plate očigledno da ima ko da gleda. Kome se ne sviđa, neka nađe snimke starih utakmica, barem se to može.

U svakom slučaju, sportski pozdrav. :)

Aleksandar

pre 5 meseci

Ne mora 30 godina u prošlost ja se sećam kad je Kobi igrao pa nešto bilo neizvesno pred kraj,to je samo pucalo od odbrane.Ovo sad bukvalno stoje dok protivnik napada.

bc

pre 5 meseci

I?

Je l se povredio neko? Nije!

Je l bilo zanimljivije? Jeste!

Da li ikada neko povredio na All Staru ranije? Čak i da jeste, mislim da je broj igrača minimalan!

hjg

pre 5 meseci

Jedan cirkus na američki način.Da se dečurlija uz kokice,hot dog i Coca Colu dive iživljavanju pojedinih igrača, da se dive brutalnim zakucavanje, gde se igra bez odbrane.Kakva je to igra gde postigneš 211 koševa. Sve zarad TV prenosa i marketinga.Platiš skupo kartu da gledaš budalaštinu koja traje satima

Freak on a Leash

pre 5 meseci

Pre 30 godina je bilo tako a onda svake godine sve slabije i slabije i poslednjih petnaestak godina Al Star je totalno izgubio smisao.

Nije samo ovaj sada Al Star bio loš vec i onaj iz 2015,16,17,18,19,20,21,22...

Veliki ugovori,traže se rezultati ,nije više to kao ranije vec sada i u NBA treneri dobijaju otkaze zbog loših rezultata.
Vreme se promenilo i nikoga više ne interesuju nebitne utakmice vec samo one takmicarske.

U fudbalu je Kup takmicenje izgubilo na znacaju jer je postalo nebitno.
Uveli su Ligu nacije jer su prijateljske reprezentativne utakmice dosadne i nebitne.

All star jednostavno više nama smisla i treba ga ukinuti.
To vreme neka igraci iskoriste za odmor.



Ove godine i Olimpijske igre skoro svi ovi igraci na Al Staru treba da igraju za reprezentaciju.

Pecanac

pre 5 meseci

Najgori tim današnje NBA bi oduvao sve ove zajedno. Zanimljivo kako su po "stručnjacima" samo u košarci igrači nazadovali. '95, 96 smesni Rumun Muresan igrao po 30 minuta dok se vukao po terenu sporije od našeg Bobana i jos imao 15,16 poena po meču. Danas bi ga rastavili na kvantne čestice u 5 minuta ne bi ni igrao uopšte.

Dikan

pre 5 meseci

Čitav NBA danas je neopisivo smeće. Kombinacija pravila koja ne dozvoljavaju igranje ozbiljne odbrane i najbolji igrači koju propuštaju trećinu sezone su fatalna kombinacija.

па да

pre 5 meseci

I?

Je l se povredio neko? Nije!

Je l bilo zanimljivije? Jeste!

Da li ikada neko povredio na All Staru ranije? Čak i da jeste, mislim da je broj igrača minimalan!
(bc, 21. februar 2024 11:08)


То са повредама је бисер овдашњих клинаца заљубљеника, не у кошаркашко умеће неких наших играча већ у масну лову који ови поседују, по инерцији им остало кад оправдавају изостанке из националног дреса и сл. Тамо у САД нико живи не спомиње ризик од повреда на ол-стар утакмицама, такве ствари, везане за могуће повреде, читам само овде.
Ол-стар због свог овог циркуса који га прати, рапидно губи на популарности. Бројке показују да је број људи који је то гледао, на овај или онај начин, драстично опао, кажу и до пет, шест пута у односу на пре двадесетак година.
Значи да губе оно што највише воле - паре.

bc

pre 5 meseci

I?

Je l se povredio neko? Nije!

Je l bilo zanimljivije? Jeste!

Da li ikada neko povredio na All Staru ranije? Čak i da jeste, mislim da je broj igrača minimalan!

varburg limuzina

pre 5 meseci

Ma ne mozeda se poredi danasnja NBA liga sa onom od pre 30 godina. To mi koji smo svedoci oba doba mozemo da poredimo. Danasnji klinci nisu kompetentni da pricaju o tome. Ista stvar je i u fudbalu.

vc

pre 5 meseci

Jako zabavan highlights,pogledao sam ceo,imao si sve da vidis,suteve za 3 poena,kucanja,blokade,kradje,bacanje koske Jordana i Thomasa nakon asistencija jedno drugom,fadeaway suteve Patrika Juinga,kontre,zapaljenog Mark Prajsa...ovo ste je bilo pre neki dan i jedan minut highlighta je negledljiv a kamoli utakmica.

Dikan

pre 5 meseci

Čitav NBA danas je neopisivo smeće. Kombinacija pravila koja ne dozvoljavaju igranje ozbiljne odbrane i najbolji igrači koju propuštaju trećinu sezone su fatalna kombinacija.

dekica

pre 5 meseci

I posle ovi klinci sto velicaju Jokica, kad pogledaju realno kako se ranije igrala kosarka on bi mogao samo da bude rezerva ovim igracima, sta vise ne verujem ni da bi mogao da igra tamo, jer su u to vreme u Evropi igrali takodje vrhunski centri.

hjg

pre 5 meseci

Jedan cirkus na američki način.Da se dečurlija uz kokice,hot dog i Coca Colu dive iživljavanju pojedinih igrača, da se dive brutalnim zakucavanje, gde se igra bez odbrane.Kakva je to igra gde postigneš 211 koševa. Sve zarad TV prenosa i marketinga.Platiš skupo kartu da gledaš budalaštinu koja traje satima

па да

pre 5 meseci

I?

Je l se povredio neko? Nije!

Je l bilo zanimljivije? Jeste!

Da li ikada neko povredio na All Staru ranije? Čak i da jeste, mislim da je broj igrača minimalan!
(bc, 21. februar 2024 11:08)


То са повредама је бисер овдашњих клинаца заљубљеника, не у кошаркашко умеће неких наших играча већ у масну лову који ови поседују, по инерцији им остало кад оправдавају изостанке из националног дреса и сл. Тамо у САД нико живи не спомиње ризик од повреда на ол-стар утакмицама, такве ствари, везане за могуће повреде, читам само овде.
Ол-стар због свог овог циркуса који га прати, рапидно губи на популарности. Бројке показују да је број људи који је то гледао, на овај или онај начин, драстично опао, кажу и до пет, шест пута у односу на пре двадесетак година.
Значи да губе оно што највише воле - паре.

zax

pre 5 meseci

Milina za gledati!

Sećam se i taj Den Majerle je igrao u Miami Heat-u, a menjao ga je naš bosanac Danilović.. i tako jednom Den povređen, a Saša 7/7 za 3!

al, rođaci... moralo da se ustane u 03:00.. :)

Aleksandar

pre 5 meseci

Ne mora 30 godina u prošlost ja se sećam kad je Kobi igrao pa nešto bilo neizvesno pred kraj,to je samo pucalo od odbrane.Ovo sad bukvalno stoje dok protivnik napada.

Иван

pre 5 meseci

Осамдесетих, деведесетих, двијехиљадитих НБА је била озбиљна кошарка. Само да поменем ривалство и дуеле Сакрамента и Лејкерса и Сакрамента и Даласа, с почетка вијека. То је била права кошарка, као у Европи. Сад је симулација кошарке, као што су кечери симулација рвања.

crni gruja

pre 5 meseci

Ne znam koliko bi bilo pametno uvesti da pobednik izmedju Istoka i Zapada ima prednost domaceg terena u velikom finalu plej ofa. Barem bi vecina igraca zapela, ali bi onda mozda u samoj ligi bili rastereceniji. Ne znam, previse im je dato za pravo, jeste ih iscrpljuju utakmicama ali znaju i oni da uzvrate bolom u preponama. Sve u svemu vremena su se promenila, nije samo cirkus u sportu, svuda je. Ovo je cak najmanje opterecenje.

gradjanin

pre 5 meseci

Oduvek je All Star bila utakmica za zabavu navijača. A ta zabava za navijače se sastojala u tome da igrači igraju atraktivno, da se se atraktivnije zakuca, da se atraktivnije asistira, da se atraktivnije odigra napad., da se atraktivnije blokira protivnik.
Ovo sada je neglesljivo jer se sve to negde izgubilo. Košarka se svela na besomučno šutiranje trojki gde je All Star ustvari postala kulminacija tih besomučnih šutiranja za tri.

Sub013

pre 5 meseci

Ovo su bili pravi borci, sportisti, takmicari, oni i basket da su igrali bez publike isto bi ovako igrali, all star im je bila prilika da pomazu ko je stvarno bolji, danas se igraci utrkuju jedino oko novca, ko ce veci ugovor da potpise taj je pobednik

Betonka

pre 5 meseci

Kaže komentar, iscrpljuju ih sa velikim brojem utakmica?! 82 utakmice u sezoni se igraju oduvek, bar od 50-tih, s tim da je liga uvek počinjala kraj oktobra a sad krece 2 nedelje ranije i traje nedelju duže, takođe pauza oko All Stara 10 dana, toga pre nije bilo. I opet je veliki broj igrača igrao po 82 utakmice, onaj iz Lejkersa odigrao cini mi se oko 1250 utakmica bez pauze, ej?!
Mnogo traže razmažene zvezde a 7 utakmica finala ima manji auditorijum nego prosečna utakmica NFL regularne sezone.

Zorz Vea

pre 5 meseci

Rasprave ko je bolji, koja epoha i sl. su preteške jer je jako komplikovano naći dovoljno čvrst kriterijum za poređenje. Najbolje je to definisao Džordan koji je rekao da su rasprave za najboljeg košarkaša u istoriji bezveze, da treba birati najbolje timove. Mene puca nostalgija i ja nikad ne bih mogao da glasam da je Lebron najbolji ikad ili da je neki centar danas bolji od Olajdžuvona. Inače, meni je odbrana glavni argument za epohu 90tih i ranije u odnosu na današnji NBA da bi te ekipe danas dominirale. Nećemo saznati nikad.

GOAT

pre 5 meseci

Najgori tim današnje NBA bi oduvao sve ove zajedno. Zanimljivo kako su po "stručnjacima" samo u košarci igrači nazadovali. '95, 96 smesni Rumun Muresan igrao po 30 minuta dok se vukao po terenu sporije od našeg Bobana i jos imao 15,16 poena po meču. Danas bi ga rastavili na kvantne čestice u 5 minuta ne bi ni igrao uopšte.
(Pecanac, 21. februar 2024 11:31)

druze danas ove timove real iz madrida dobije lagano ka sto smo vidjeli, sa pravim sudijama dje se koraci sviraju, a vidjeli smo i litvanci sto su im uradili na svetskom!!!!!

bizMis

pre 5 meseci

Stvar prostog biznisa. Koliko je NBA zarađivala 1993., a koliko zarađuje danas? Koliko zarađuju ti isti igrači?

https://hoopshype.com/salaries/players/1992-1993/

https://hoopshype.com/salaries/players/2022-2023/

Današnji košarkaši nisu klinci iz geta, sport se uopšteno igra radi zabave, a nije zamjena za bojno polje. Prepirke, čarke, tuče i ostalo se preselilo na društvene mreže, gdje ima svoju publiku.

Ali sve je jednostavno, uzmeš cifre nekad i sad, oduzmeš i šta ti treba da se priča.

I svi oni igrači iz 1993. bi u ovim uslovima se ponašali isto kao što se ponašaju ovi.

Nekad su se zarađivali milioni, sad se zarađuju "carstva".

Na kraju krajeva ko voli neka gleda, a čim primaju tolike plate očigledno da ima ko da gleda. Kome se ne sviđa, neka nađe snimke starih utakmica, barem se to može.

U svakom slučaju, sportski pozdrav. :)

WillyWonka

pre 5 meseci

"druze danas ove timove real iz madrida dobije lagano ka sto smo vidjeli, sa pravim sudijama dje se koraci sviraju, a vidjeli smo i litvanci sto su im uradili na svetskom!!!!!
(GOAT, 21. februar 2024 14:15)"

Real dobio treću petorku Dallasa, jedva. I to uz veliki trud i maksimalnu potrošnju najiskusnijih igrača. Možda nisi gledao utakmicu, Real je bio tragičan koliko su bili zapeli. Dončić igrao 5 minuta i razbio ih za tako kratko vrijeme.
Ukratko, napisao si veliku glupost.

vc

pre 5 meseci

Kladim da logikom koju koristi pecanac pojmas ne moze da se objasni kako je igrac draftovan 2003 bolji od celog danasnjeg najslabijeg tima u ligi za koje ova pajsercina tvrdi da bi pojeli ove sa snimka. Pa samo mesec dana u danasnjem trening kampu ovi stari bi ih unakazili jer su igrali kosarku na pravi nacin i inteligentno. Denver nije osvojio titulu bez razloga inteligentniji su od ostalih na celu sa Jokicem. Naso covek da prica o Muresanu,ja mislim da je on bio pokretljiviji i vestiji nego Valanciunas koji igra danas bez problema.

aca

pre 5 meseci

Ljudiii sta nije jasno??

Pre je kosarka bila i SPORT i BIZNIS danas je smao biznis.

Koliko god je ta novcana strana bila bitna ti si tad imao takmicenje, sportsku stranu a danas je bukvalno nema nigde u NBA. Ako ima ima u fragmentima.

Freak on a Leash

pre 5 meseci

Pre 30 godina je bilo tako a onda svake godine sve slabije i slabije i poslednjih petnaestak godina Al Star je totalno izgubio smisao.

Nije samo ovaj sada Al Star bio loš vec i onaj iz 2015,16,17,18,19,20,21,22...

Veliki ugovori,traže se rezultati ,nije više to kao ranije vec sada i u NBA treneri dobijaju otkaze zbog loših rezultata.
Vreme se promenilo i nikoga više ne interesuju nebitne utakmice vec samo one takmicarske.

U fudbalu je Kup takmicenje izgubilo na znacaju jer je postalo nebitno.
Uveli su Ligu nacije jer su prijateljske reprezentativne utakmice dosadne i nebitne.

All star jednostavno više nama smisla i treba ga ukinuti.
To vreme neka igraci iskoriste za odmor.



Ove godine i Olimpijske igre skoro svi ovi igraci na Al Staru treba da igraju za reprezentaciju.

au

pre 5 meseci

Pogledajte samo eksplozivnost Džordana u prvom koraku i pronalaženje slobodne pozicije za šut u svakom mogućem smeru. Nemoguće za čuvati. I onda dođe musava dečurlija i kaže da je LeBron bolji jer je dao najviše poena u istoriji?

Yap

pre 5 meseci

Slazem se da ol star nema vise neku tenziju i da igrace boli briga da igraju odbranu..ali kriva je i Nba liga zato sto nista necini po tom pitanju..da ima taj mece neki takmicarski znacaj da je nesto bitno ko ce pobeditii...i tekako bi se igrale odbrane i mec bi bio i zanimljiv...tako da def je do Nba lige da tu nesto menjaaa

Pecanac

pre 5 meseci

Najgori tim današnje NBA bi oduvao sve ove zajedno. Zanimljivo kako su po "stručnjacima" samo u košarci igrači nazadovali. '95, 96 smesni Rumun Muresan igrao po 30 minuta dok se vukao po terenu sporije od našeg Bobana i jos imao 15,16 poena po meču. Danas bi ga rastavili na kvantne čestice u 5 minuta ne bi ni igrao uopšte.

Pecanac

pre 5 meseci

Najgori tim današnje NBA bi oduvao sve ove zajedno. Zanimljivo kako su po "stručnjacima" samo u košarci igrači nazadovali. '95, 96 smesni Rumun Muresan igrao po 30 minuta dok se vukao po terenu sporije od našeg Bobana i jos imao 15,16 poena po meču. Danas bi ga rastavili na kvantne čestice u 5 minuta ne bi ni igrao uopšte.

dekica

pre 5 meseci

I posle ovi klinci sto velicaju Jokica, kad pogledaju realno kako se ranije igrala kosarka on bi mogao samo da bude rezerva ovim igracima, sta vise ne verujem ni da bi mogao da igra tamo, jer su u to vreme u Evropi igrali takodje vrhunski centri.

bizMis

pre 5 meseci

Stvar prostog biznisa. Koliko je NBA zarađivala 1993., a koliko zarađuje danas? Koliko zarađuju ti isti igrači?

https://hoopshype.com/salaries/players/1992-1993/

https://hoopshype.com/salaries/players/2022-2023/

Današnji košarkaši nisu klinci iz geta, sport se uopšteno igra radi zabave, a nije zamjena za bojno polje. Prepirke, čarke, tuče i ostalo se preselilo na društvene mreže, gdje ima svoju publiku.

Ali sve je jednostavno, uzmeš cifre nekad i sad, oduzmeš i šta ti treba da se priča.

I svi oni igrači iz 1993. bi u ovim uslovima se ponašali isto kao što se ponašaju ovi.

Nekad su se zarađivali milioni, sad se zarađuju "carstva".

Na kraju krajeva ko voli neka gleda, a čim primaju tolike plate očigledno da ima ko da gleda. Kome se ne sviđa, neka nađe snimke starih utakmica, barem se to može.

U svakom slučaju, sportski pozdrav. :)

bc

pre 5 meseci

I?

Je l se povredio neko? Nije!

Je l bilo zanimljivije? Jeste!

Da li ikada neko povredio na All Staru ranije? Čak i da jeste, mislim da je broj igrača minimalan!

GOAT

pre 5 meseci

Najgori tim današnje NBA bi oduvao sve ove zajedno. Zanimljivo kako su po "stručnjacima" samo u košarci igrači nazadovali. '95, 96 smesni Rumun Muresan igrao po 30 minuta dok se vukao po terenu sporije od našeg Bobana i jos imao 15,16 poena po meču. Danas bi ga rastavili na kvantne čestice u 5 minuta ne bi ni igrao uopšte.
(Pecanac, 21. februar 2024 11:31)

druze danas ove timove real iz madrida dobije lagano ka sto smo vidjeli, sa pravim sudijama dje se koraci sviraju, a vidjeli smo i litvanci sto su im uradili na svetskom!!!!!

crni gruja

pre 5 meseci

Ne znam koliko bi bilo pametno uvesti da pobednik izmedju Istoka i Zapada ima prednost domaceg terena u velikom finalu plej ofa. Barem bi vecina igraca zapela, ali bi onda mozda u samoj ligi bili rastereceniji. Ne znam, previse im je dato za pravo, jeste ih iscrpljuju utakmicama ali znaju i oni da uzvrate bolom u preponama. Sve u svemu vremena su se promenila, nije samo cirkus u sportu, svuda je. Ovo je cak najmanje opterecenje.

па да

pre 5 meseci

I?

Je l se povredio neko? Nije!

Je l bilo zanimljivije? Jeste!

Da li ikada neko povredio na All Staru ranije? Čak i da jeste, mislim da je broj igrača minimalan!
(bc, 21. februar 2024 11:08)


То са повредама је бисер овдашњих клинаца заљубљеника, не у кошаркашко умеће неких наших играча већ у масну лову који ови поседују, по инерцији им остало кад оправдавају изостанке из националног дреса и сл. Тамо у САД нико живи не спомиње ризик од повреда на ол-стар утакмицама, такве ствари, везане за могуће повреде, читам само овде.
Ол-стар због свог овог циркуса који га прати, рапидно губи на популарности. Бројке показују да је број људи који је то гледао, на овај или онај начин, драстично опао, кажу и до пет, шест пута у односу на пре двадесетак година.
Значи да губе оно што највише воле - паре.

varburg limuzina

pre 5 meseci

Ma ne mozeda se poredi danasnja NBA liga sa onom od pre 30 godina. To mi koji smo svedoci oba doba mozemo da poredimo. Danasnji klinci nisu kompetentni da pricaju o tome. Ista stvar je i u fudbalu.

zax

pre 5 meseci

Milina za gledati!

Sećam se i taj Den Majerle je igrao u Miami Heat-u, a menjao ga je naš bosanac Danilović.. i tako jednom Den povređen, a Saša 7/7 za 3!

al, rođaci... moralo da se ustane u 03:00.. :)

Иван

pre 5 meseci

Осамдесетих, деведесетих, двијехиљадитих НБА је била озбиљна кошарка. Само да поменем ривалство и дуеле Сакрамента и Лејкерса и Сакрамента и Даласа, с почетка вијека. То је била права кошарка, као у Европи. Сад је симулација кошарке, као што су кечери симулација рвања.

vc

pre 5 meseci

Kladim da logikom koju koristi pecanac pojmas ne moze da se objasni kako je igrac draftovan 2003 bolji od celog danasnjeg najslabijeg tima u ligi za koje ova pajsercina tvrdi da bi pojeli ove sa snimka. Pa samo mesec dana u danasnjem trening kampu ovi stari bi ih unakazili jer su igrali kosarku na pravi nacin i inteligentno. Denver nije osvojio titulu bez razloga inteligentniji su od ostalih na celu sa Jokicem. Naso covek da prica o Muresanu,ja mislim da je on bio pokretljiviji i vestiji nego Valanciunas koji igra danas bez problema.

Zorz Vea

pre 5 meseci

Rasprave ko je bolji, koja epoha i sl. su preteške jer je jako komplikovano naći dovoljno čvrst kriterijum za poređenje. Najbolje je to definisao Džordan koji je rekao da su rasprave za najboljeg košarkaša u istoriji bezveze, da treba birati najbolje timove. Mene puca nostalgija i ja nikad ne bih mogao da glasam da je Lebron najbolji ikad ili da je neki centar danas bolji od Olajdžuvona. Inače, meni je odbrana glavni argument za epohu 90tih i ranije u odnosu na današnji NBA da bi te ekipe danas dominirale. Nećemo saznati nikad.

au

pre 5 meseci

Pogledajte samo eksplozivnost Džordana u prvom koraku i pronalaženje slobodne pozicije za šut u svakom mogućem smeru. Nemoguće za čuvati. I onda dođe musava dečurlija i kaže da je LeBron bolji jer je dao najviše poena u istoriji?

Aleksandar

pre 5 meseci

Ne mora 30 godina u prošlost ja se sećam kad je Kobi igrao pa nešto bilo neizvesno pred kraj,to je samo pucalo od odbrane.Ovo sad bukvalno stoje dok protivnik napada.

hjg

pre 5 meseci

Jedan cirkus na američki način.Da se dečurlija uz kokice,hot dog i Coca Colu dive iživljavanju pojedinih igrača, da se dive brutalnim zakucavanje, gde se igra bez odbrane.Kakva je to igra gde postigneš 211 koševa. Sve zarad TV prenosa i marketinga.Platiš skupo kartu da gledaš budalaštinu koja traje satima

Sub013

pre 5 meseci

Ovo su bili pravi borci, sportisti, takmicari, oni i basket da su igrali bez publike isto bi ovako igrali, all star im je bila prilika da pomazu ko je stvarno bolji, danas se igraci utrkuju jedino oko novca, ko ce veci ugovor da potpise taj je pobednik

aca

pre 5 meseci

Ljudiii sta nije jasno??

Pre je kosarka bila i SPORT i BIZNIS danas je smao biznis.

Koliko god je ta novcana strana bila bitna ti si tad imao takmicenje, sportsku stranu a danas je bukvalno nema nigde u NBA. Ako ima ima u fragmentima.

Betonka

pre 5 meseci

Kaže komentar, iscrpljuju ih sa velikim brojem utakmica?! 82 utakmice u sezoni se igraju oduvek, bar od 50-tih, s tim da je liga uvek počinjala kraj oktobra a sad krece 2 nedelje ranije i traje nedelju duže, takođe pauza oko All Stara 10 dana, toga pre nije bilo. I opet je veliki broj igrača igrao po 82 utakmice, onaj iz Lejkersa odigrao cini mi se oko 1250 utakmica bez pauze, ej?!
Mnogo traže razmažene zvezde a 7 utakmica finala ima manji auditorijum nego prosečna utakmica NFL regularne sezone.

Dikan

pre 5 meseci

Čitav NBA danas je neopisivo smeće. Kombinacija pravila koja ne dozvoljavaju igranje ozbiljne odbrane i najbolji igrači koju propuštaju trećinu sezone su fatalna kombinacija.

vc

pre 5 meseci

Jako zabavan highlights,pogledao sam ceo,imao si sve da vidis,suteve za 3 poena,kucanja,blokade,kradje,bacanje koske Jordana i Thomasa nakon asistencija jedno drugom,fadeaway suteve Patrika Juinga,kontre,zapaljenog Mark Prajsa...ovo ste je bilo pre neki dan i jedan minut highlighta je negledljiv a kamoli utakmica.

gradjanin

pre 5 meseci

Oduvek je All Star bila utakmica za zabavu navijača. A ta zabava za navijače se sastojala u tome da igrači igraju atraktivno, da se se atraktivnije zakuca, da se atraktivnije asistira, da se atraktivnije odigra napad., da se atraktivnije blokira protivnik.
Ovo sada je neglesljivo jer se sve to negde izgubilo. Košarka se svela na besomučno šutiranje trojki gde je All Star ustvari postala kulminacija tih besomučnih šutiranja za tri.

Yap

pre 5 meseci

Slazem se da ol star nema vise neku tenziju i da igrace boli briga da igraju odbranu..ali kriva je i Nba liga zato sto nista necini po tom pitanju..da ima taj mece neki takmicarski znacaj da je nesto bitno ko ce pobeditii...i tekako bi se igrale odbrane i mec bi bio i zanimljiv...tako da def je do Nba lige da tu nesto menjaaa

WillyWonka

pre 5 meseci

"druze danas ove timove real iz madrida dobije lagano ka sto smo vidjeli, sa pravim sudijama dje se koraci sviraju, a vidjeli smo i litvanci sto su im uradili na svetskom!!!!!
(GOAT, 21. februar 2024 14:15)"

Real dobio treću petorku Dallasa, jedva. I to uz veliki trud i maksimalnu potrošnju najiskusnijih igrača. Možda nisi gledao utakmicu, Real je bio tragičan koliko su bili zapeli. Dončić igrao 5 minuta i razbio ih za tako kratko vrijeme.
Ukratko, napisao si veliku glupost.

Freak on a Leash

pre 5 meseci

Pre 30 godina je bilo tako a onda svake godine sve slabije i slabije i poslednjih petnaestak godina Al Star je totalno izgubio smisao.

Nije samo ovaj sada Al Star bio loš vec i onaj iz 2015,16,17,18,19,20,21,22...

Veliki ugovori,traže se rezultati ,nije više to kao ranije vec sada i u NBA treneri dobijaju otkaze zbog loših rezultata.
Vreme se promenilo i nikoga više ne interesuju nebitne utakmice vec samo one takmicarske.

U fudbalu je Kup takmicenje izgubilo na znacaju jer je postalo nebitno.
Uveli su Ligu nacije jer su prijateljske reprezentativne utakmice dosadne i nebitne.

All star jednostavno više nama smisla i treba ga ukinuti.
To vreme neka igraci iskoriste za odmor.



Ove godine i Olimpijske igre skoro svi ovi igraci na Al Staru treba da igraju za reprezentaciju.