Nova vest
Košarka

Sreda, 21.02.2024.

09:50

I dalje se "pljuje" po Ol-staru – evo kako je to izgledalo pre 30 godina VIDEO

Ni tri dana nakon okončanja NBA Ol-star vikenda ne prestaju kritike na račun ove egzibicione utakmice.

Izvor: B92

Autor:B92

I dalje se
Foto: Profimedia

Ono što bi trebalo da bude proslava košarkaške izuzetnosti se ismeva u javnosti i naziva "farsom".

Ljubitelji košarke kritikuju NBA ligu zbog toga što je Ol-star izgubio čar koju je nekad imao, jer je vrlo očigledno da se najveće zvezde uopšte ne zalažu tokom utakmice.

Koliko im je stalo najbolje pokazuje konačan rezultat i pobeda Istoka nad Zapadom od 211:186.

Istok je postavio novi rekord Ol-stara sa 211 poena, 107 za poluvreme, Karl-Entoni Tauns je postigao 50 poena, Lilard je pogodio 11 trojki, Tajriz Haliburton 10, ali najveće zvezde nisu "zapinjale".

To je podsetilo ljubitelje košarke koji se sećaju Ol-stara iz ranijih, ali ne tako davnih vremena, kada je i ova utakmica imala mnogo veći takmičarski značaj nego danas.

Među onima koja se posebno ističe je Ol-star iz 1993. godine gde se vrlo jasno vidi intenzitet i trud koji igrači ulažu u odbrani.

Zapad je u toj utakmici pobedio Istok 135:132, a MVP nagradu podelio je tandem Jute Džez Karl Meloun i Džon Stokton.

Istok: Ajzea Tomas, Majkl Džordan, Skoti Pipen, Leri Džonson, Šekil O'Nil; Bred Doerti, Džo Dumars, Patrik Juing, Leri Nens, Mark Pris, Detlef Šremf, Dominik Vilkins.

Zapad: Džon Stokton, Klajd Dreksler, Čarls Barkli, Karl Meloun, Dejvid Robinson; Šon Eliot, Tim Hardavej, Šon Kemp, Den Majerle, Deni Mening, Hakim Oladžuvon, Teri Porter, Mič Ričmond, Kris Malin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu