Bogdanović je MVP, Lučić nije dovoljno iskorišćen

Impresivan start, strmoglav pad pa zrela reakcija.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 12.09.2019.

16:30

Bogdanović je MVP, Lučić nije dovoljno iskorišćen
Foto: fiba.basketball

Ukratko tako je protekao meč Srbije protiv SAD u utakmici za razigravanje za plasman na Mundobasketu.

Ni Amerikanci ne pamte kada su u jednoj četvrtini postigli samo 7 poena, a u prvom kvartalu Srbija ih je "zgazila" sa 32:7.

Sve je funkcionisalo besprekorno – odbrana, tranzicija, napad, šut. Bogdanović je "sasuo" rafal od četiri trojke u prvih pet minuta, a ispratili su ga Micić (2), Jović i Bjelica sa još četiri za nadrealnih 25.

Nije bilo realno očekivati da "Orlovi" nastave u istom ritmu i zadrže ovu neverovatnu razliku, ali su možda i previše pali u nastavku meča, pa su nimalo impresivni Amerikanci uspeli da se vrate u egal (44:40) do poluvremena.

S obzirom na prethodne dve utakmice očekivali smo potpuni preokret, međutim, Srbija je pokazala karakter u drugom delu meča.

Momci su sjajno reagovali na pritisak Amerikanaca i opet uspostavili svoj ritam igre koji nam donosi povratak na solidnih +9 sredinom poslednjeg perioda, u kojem je Đorđevićeva ekipa odolela rivalu.
Foto: fiba.basketball
Simonović – nije uspevao da parira Amerikancima u odbrani na potrebnom nivou, a ni da isprati brži ritam našeg napada, pa je dobio ograničenu minutažu.

Bogdanović – MVP partija. Režirao pobedu impresivnom igrom, posebno u prvom periodu kada je sa 4/4 za tri poena bio temelj prednosti od 25 razlike. Međutim, Bogdan nije samo pogađao trojke, bio je jednako impresivan i u odbrani, dobro čuvao koš, a kada nije šutirao jednako je dobro razigravao saigrače.

Bjelica – tiha partija našeg NBA asa. Mnogo umereniji u "potrošnji" lopti nego na prethodnim utakmicama.

Lučić – najbolja partija na SP, koja nam je pokazala da nije bio dovoljno iskorišćen njegov napadački potencijal u prethodnim mečevima. Dok je u odbrani opet bio na svom uobičajenom nivou, u ofanzivi se "eksplodirao" sa 15 poena kao Bogdanov prvi pratilac.

Raduljica – nije igrao

Birčević – nije igrao
Foto: fiba.basketball
Jokić – Đorđević ga je vratio na "četvorku" gde je na ovom meču bio znatno upotrebljiviji nego na nekim prethodnim. Nije bio preterano raspoložen u završnici napada, ali je sjajno otvarao prostor Milutinovu u reketu te "hranio" bekove na perimetru.

Milutinov – Dobro je kontrolisao reket protiv Amerikanaca, sjajno branio naš obruč, dok je s druge strane pravio dosta problema rivalu u reketu što je olakšalo posao našim bekovima.

Micić – odlična partija, posebno u drugom poluvremenu. Čvrst u odbrani, efikasan u tranziciji.

Gudurić – nije igrao

Jović – jedan od boljih nastupa u Kini, pogađao je šuteve koje je uzimao, dobro držao potrebni ritam igre dok smo "branili" prednost, te bio nezgodna prepreka Amerikancima u napadu.

Marjanović – dobio više prostora u drugom poluvremenu i sjajno ga iskoristio. Zatvorio je Amerikancima prilaz našem košu, a u napadu ih terao da se "skupljaju" u reketu što je omogućilo našem timu novu seriju trojki kojom smo prelomili meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: