Sreda, 06.12.2023.

22:10

Ivanović naoštrio Baskoniju pred Zvezdu – Hauard trojkom srušio Fener u Vitoriji VIDEO

Košakraši Baskonije pobedili su Fenerbahče 80:79 na svom terenu 12. kolu Evrolige.

Izvor: B92

Ivanović naoštrio Baskoniju pred Zvezdu – Hauard trojkom srušio Fener u Vitoriji VIDEO
EPA-EFE/L. Rico

Junak domaćina bio je Markus Hauard, koji je pogodio trojku na nešto manje od 15 sekundi do kraja meča.

Tim Duška Ivanovića tokom većeg dela provg poluvremena bio je u dvocifrenom zaostatku, izabranici Dimitrisa Itudisa u jednom trnutku su imali plus 15, ali domaćin je pravo lice pokazao u finišu prvog dela kada je su obezbedio minimalnu prednos pre nastavak.

U drugih 20 minuta igre Baskonija je kontrolisala dešavanja, nije dozvolila turskom timu da se odlepi i držala ga u egalu, da bi se u jednom trenutku španska ekipa odlepila na šest poena viška.

Tu prednost uspela je da čuvala je do poslednja dva minuta, ali je Fener uspeo da uvede meč u dramatičnu završnicu i da pređe u vođstvo.

Na 14,8 sekundi do kraja Baskonija je imala napad, Markus Hauard je pogodio trojku uz faul, koji je napravio Marko Gudurić.

Haurad nije pogodio dodatno bacanje, u poslednjem napadu lopta je bila u rukama Gudurića, koji je šutirao za pobedu, ali nije pogodio. Na kraju je Baskonija upisala sedmu pobedu u sezonu i u trijumfalnom raspoloženju dočekaće Crvenu zvezdu u petak.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Markus Hauard sa 28 poena, Maik Kocar dodao je 15 poen auz 10 skokova, dok je srpski košarkaš Vanja Marinković duel završio sa 13 poena i četiri uhvaćene lopte.

Dvocifren je bio još Kodi Miler Mekintajer sa 11 koševa, šest skokova i četiri dodavanja.

Najdžel Hejs-Dejvis sa 19 poena bio je najbolji turskom timu, Gudurić je dodao 14 poena, Džonatan Motli je stao na 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: