Subota, 25.11.2023.

09:35

Još jedan poraz Partizana

Košarkaši Partizana poraženi se vraćaju iz Istanbula za Beograd.

Izvor: B92

Još jedan poraz Partizana
Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs

Nisu crno-beli put Bosfora krenuli u najboljem stanju, ali je poraz od Efesa (100:94) još jednom ogolio sve probleme sa kojima se tim Željka Obradovića susreće od početka sezone.

Bez Kevina Panetera, Uroša Trifunovića i Alekse Avramovića, bolne rane nakon poraza od Cedevita Olimpije u ABA ligi, nisu se zalečeile u hali "Sinan Erdem".

Još jednom je meč ispušten u dramatičnoj završnici, još jednom su crno-beli prošli put od sjaja do očaja - bili su egalu, vraćali su se iz minusa, imali plus 10 posle treće deonice (74:64) i sve to prosuli u poslednjih 10 minuta.

Zbog sveta toga u kolonu za poraze morali su da dopišu broj šest.

Opet je malo falilo, ali to "malo" je najveći problem Partizana, jer je još jednom propuštena prilika da se napravi brejk na strani, koji sa sobom donosi ozbiljnu dozu samopouzdanje.

A takva injekcija i te kako je potrebna crno-belima, posebno jer im na domaći teren u narednom periodu stižu Panatinaikos (30. novembar), Monako (5. decembar) i milanska Olimpija (7. decembar). Ekipa Željka Obradovića i dalje nije izvukla pouke iz svojih poraza, a duel u Istanbulu pokazao je da su crno-beli još uvek loši đaci i pored strogog i dobrog učitelja.

Mnogo spornih odluka u trenucima kada meč treba da se prelomi i ovaj put koštale su crno-beli tim, a kada se izgubi 20 lopti, teško da se možete nadati boljem ishodu od poraza.

"Verujem da je ovo bila dobra utakmica za navijače. Oba tima su igrala sa dosta uspona i padova i žao mi je zbog mog tima, jer smo uspeli da se vratimo i da povedemo. Ovo je ne znam koji put da smo izgubili meč zbog loših odluka u napadu i dali smo previše šansi protivniku da trči. Imali smo 20 izgubljenih lopti večeras, to je previše, mislim da je to bio glavni faktor večeras. Čestitke Efesu i posebno Erdemu Čanu za utakmicu koju su odigrali i želim im sve najbolje. Naravno, želim da zahvalim i navijačima Partizana koji su došli večeras da nas podrže",
rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Priliku za popravni Partizan ima protiv Panatinaikosa u četvrtak u Štark areni.

Na svojoj strani imaće i ogromnu podršku navijača, motivacije ne bi trebalo da nedostaje jer u Arenu stiže grčki velikan, tim koji je ove sezone sastavljen i projektovan za F4.

Idealna prilika da Partizan pokaže reakciju, jer više nema šta da izgubi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: