Mijailović: Partizan je klub od nacionalnog značaja

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović izjavio je da naredne sezone očekuje još veću zaradu od prodatih ulaznica, suvenira, majci i generalno veće prihode

Izvor: B92

Subota, 16.09.2023.

11:45

Mijailović: Partizan je klub od nacionalnog značaja
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

KK Partizan je u proteklom periodu uspeo da uplati deo duga za porez što je i te kako olakšalo dalje poslovanje i planiranje daljih koraka.

Mijailović je rekao da je Partizanov budžet za ovu sezonu veći nego što je bio za prethodnu, i da država i dalje daje konkretnu podršku da klub ostvari sve zartane ciljeve.

"Partizan je prošle sezone od ulaznica zaradio preko 5.000.000 evra. Ove sezone očekujemo još više. Dodajmo na to rast prihoda od prodaje dresova, majica suvenira... Ipak, to nam u konkurenciji u kojoj se takmičimo nije dovoljno da zatvorimo budžet. Zato imamo sponzore i pomoć naše države koja je više nego korektna. Stara je priča, ali valja podsetiti. Partizan je klub od nacionalnog značaja. Prelistajte najveće svetske medije kako su izvestili sa jedne prijateljske utakmice Partizana i Fuenlabrade. Kolika je samo to promocija našeg grada i naše države. Ta jedna jedina utakmica. A gde je čitava sezone… - rekao je u izjavi za Sportal.

Deo duga za porez je vraćen, međutim i dalje obaveze prema državi opterećuju klupski budžet. Mijailović kaže da če i taj preostali deo duga biti isplaćen brzo - čim se sakupi ta suma novca.

"U najkraćem mogućem roku. Potrebno je da obezbedimo oko 3.000.000 evra i da u potpunosti taj dug izmirimo. Mi smo uz pomoć navijača prikupili deo sredstava. Država nam je uplatila sredstva koja su bila dogovorena za prošlu sezonu, a nismo ih trošili, već smo ih čuvali za namirivanje poreskog duga. Platićemo preostalih 3.000.000, što će ukupno sa prvom uplatom biti nepunih sedam miliona i tako izmiriti celokupan dug za porez koji nije plaćan decenijama. Ovo je za klub užasno veliki novac. Ipak, sa izmirivanjem poreskog duga Partizan postaje jedan od najzdravijih evropskih klubova. O svemu tome ćemo detaljnije na konferenciji za medije nakon Skupštine Kluba. U ovom trenutku želim još jednom da se zahvalim Poreskoj Upravi na strpljenju i odnosu punom razumevanja", poručio je Mijailović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: