Petak, 14.07.2023.

20:31

Nova "detonacija" sa Malog Kalemegdana: Bolomboj u crveno-belom

Amerikanac sa ruskim pasošem Džoel Bolomboj novi je košarkaš Crvene zvezde, potvrdio je klub.

Izvor:

Nova
Foto: Profimedia

Nekadašnji centar CSKA i Olimpijakosa u Beograd stiže u istom danu kada su crveno-beli potvrdili dolazak Majka Tobija, a sa klubom je dogovorio jednogodišnju saradnju.

Bolomboj pokriva i poziciju krilnog centra, a iz Pireja na Mali Kalemegdan stiže kao slobodan agent, baš kao i pomenuti slovenački reprezentativac pre njega.

Reč je o 29-godišnjem igraču rođenom u Donjecku, sa zanimljivim poreklom. Po majci je Tatar, a po ocu vuče poreklo iz Konga.

Bolomboj je profesionalnu karijeru započeo u NBA gde ga je Juta birala 2016. kao 52. pika. Igrao je i za Milvoki, ali ukupno za vreme provedeno u NBA je skupio svega 20 utakmica.

Usledila je seoba u Evropu, tačnije Rusiju gde je od 2018. do 2022. godine igrao za CSKA i osvojio Evroligu 2019. godine, kao i dva VTB šampionata.

Od 2022. godine je bio član Olimpijakosa, gde je u prošloj sezoni odigrao 35 utakmica u Evroligi. U proseku je beležio 3,8 poena i tri skoka.

KK Crvena zvezda 2023/2024

Došli:
* Dejan Davidovac
* Marko Simonović
* Miloš Teodosić
* Adam Hanga
* Majk Tobi
* Džoel Bolomboj

Otišli:
* Ben Bentil
* Džon Holand
* Ognjen Dobrić
* Luka Vildosa
* Fakundo Kampaco

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: