Sreda, 12.07.2023.

13:32

Hanga u Zvezdi!

Adam Hanga je novi košarkaš Crvene zvezde, potvrdio je klub.

Izvor: DP

Hanga u Zvezdi!
Foto: Profimedia

"Bivši košarkaš Baskonije, Barselone i Reala iz Madrida i mađarski reprezentativac Adam Hanga novi je član Crvene zvezde", saopštenoi je na sajtu Zvezde.

Hanga, aktuelni osvajač Evrolige sa ekipom Reala iz Madrida, potpisao je u sredu dvogodišnji ugovor sa crveno-belima.

Igra na poziciji krila, visok je tačno dva metra i težak 96 kilograma i može da pokrije više pozicja u timu.

Rođen je 12. aprila 1989. godine u Budimpešti.
"U Crvenu zvezdu donosi ogroman kvalitet, odličnu igru u odbrani i veliko iskustvo koje je sakupio tokom višegodišnjeg igranja (10 godina) na najvišem mogućem nivou u dresovima Baskonije, Barselone i Reala sa kojima je osvojio i titulu prvaka Evrope. Igrajući za španske klubove osvojio je i dve titule prvaka Španije, tri kupa Kralja, dva Superkupa, kao i individualnu titulu najboljeg defanzivca španske ACB lige", navodi se na sajtu crveno-belih.

Adam Hanga je četvrto pojačanje za tim Duška Ivanovića u ovoj sezoni, nakon dolazaka Dejana Davidovca, Miloša Teodosića i Marka Simonovića, dok je Luka Mitrović produžio ugovor sa crveno-belima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

192 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: