Više od 1.400 uhapšeno zbog klađenja

Više od 1.400 osoba uhapšeno je u Aziji, a 12 miliona dolara je zaplenjeno tokom operacije protiv mreže ilegalnih sportskih kladionica tokom Mundijala.

Izvor: JT

Petak, 18.07.2014.

21:25

Default images

Međunarodna policijska organizacija Interpol je saopštila da su u akciji sarađivale policije Kine, Hongkonga, Malezije, Singapura i Vijetnama.

Tokom policijske akcije preteseno je 1.000 kuća gde su, kako se sumnja, bile ilegalne sportske kladionice.

Te kladionice su većinom radile preko interneta tokom Mundijala u Brazilu od 12. juna do 13. jula.

Ilegalno klađenje donosi veliki profit kriminalnim organizacijama, povezanim s korupcijom, švercom ljudi i pranjem novca. Zbog toga je bila neophodna međunarodna koordinisana akcija kako bi se sprečio taj oblik kriminala“, navodi se u saopštenju Interpola sa sedištem u Lionu.

Tokom operacije zaplenjeni su računari i mobilni telefoni čiji će sadržaji biti analizirani i radi otkrivanja saučesnika u Aziji ili drugde, dodao je Interpol.

Sumnja se da su tokom Mundijala ilegalne sportske opklade iznosile oko 2,2 milijarde dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: