FIFA: Nigerija može da igra

Svetska fudbalska federacija (FIFA) ukinula je suspenziju Nigeriji, pa će reprezentacija te zemlje moći da učestvuje u medjunarodnim takmičenjima.

Izvor: Beta

Petak, 18.07.2014.

18:22

Default images

Fifa je ukinula suspenziju pošto je vlada Nigerije povukla sudske postupke protiv čelnika nacionalnog saveza.

"Legitimni organi su ponovo postavljeni, tako da je suspenzija ukinuta", navodi se u saopštenju Fife.

Nigerija je suspendovana 9. jula pošto je vlada te zemlje naredila da se otpuste čelnici nacionalnog saveza, a predsednik Aminu Majgari je uhapšen po povratku sa Svetskog prvenstva u Brazilu.

Vlada je okrivila čelnike Fudbalskog saveza Nigerije da su "osramotili" zemlju jer nisu uspeli da reše spor s reprezentativcima oko isplate bonusa.

Fifa zabranjuje mešanje treće strane, uključujući drzavne organe, u rad nacionalnih saveza svojih 209 članica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: