Izgubio titulu zbog 226 grama

Čarls "Do Bronx" Oliveira više nije šampion UFC lake kategorije.

Izvor: SN

Subota, 07.05.2022.

08:45

Izgubio titulu zbog 226 grama
Foto: Profimedia

Brazilski MMA borac Čarls Oliveira je u maju 2021. godine savladao Majkla Čendlera i postao šampion lake kategorije.

U maju 2022. godine je Čarls Oliveira ostao bez tog pojasa, ali ne zahvaljujući porazu u oktagonu.

Čarls Oliveira nije prošao vagu zbog 0,5 funti odnosno 226 grama i prema pravilima NSAC i UFC nema pravo da brani šampionski pojas na UFC 274 događaju koji je zakazan za noć između subote i nedelje.

To znači da Čarls Oliveira u slučaju pobede nad Džastinom Gejdžijem može da bude samo prvi izazivač za pojas i da će se u narednoj borbi boriti za isti koji u međuvremenu neće imati vlasnika.

Sa druge strane, ukoliko Gejdži pobedi on će biti novi šampion lake kategorije, 12. po redu, jer je Gejdži uredno prošao vagu.

Pojavila se i jedna kontroverza oko svega ovoga, a to su digitalne vage "iza kulisa". Svi borci prvo moraju da prođu digitalnu vagu kako bi pred novinare i javnost izašli na zvanično merenje.

Digitalna vaga je podešena drugačije i razlika je bila baš tih 226 grama za koliko je Oliveira pao vagu. On je dobio dodatnih sat vremena da skine tih 0,5 funti, ali pošto je već bio dehidriran i isušen, a sa "sečom" kilograma je završio ovakav proces nije bio moguć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: