Nova vest
Auto-moto

Petak, 03.04.2009.

20:54

Hirvonen u vođstvu u Portugalu

Finac Miko Hirvonen u Fordu nalazi se u vođstvu posle prvog dana Relija Portugala.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Vozač Forda nalazi se u vođstvu iako je bio najbrži na samo jednom od šest specijalnih ispita. Hirvonen je pobedio na četvrtom ispitu voženom na suvim putevima na jugu Portugala i ostvario je ukupno vreme od 1:24:12.6 sata i ima prednost od 15 sekundi u odnosu na vozača Sitroena Danija Sordoa pred drugi dan relija.

Aktuelni svetski šampion i vodeći u generalnom plasmanu šampionata Sebastijan Leb je treći, 18 sekundi iza Hirvonena, dok je Markus Gronholm, koji se takmiči prvi put posle povlačenja na kraju sezone 2007. godine, četvrti u privatnom Subaruu ekipe Prodrajv.

Drugi vozač Forda Jari-Mati Latvala našao se rano u vođstvu, posle pobeda na prva dva ispita, ali je tokom trećeg udario u zid i morao je da odustane. To su iskoristili Peter Solberg u privatnoj Sitroen Ksari, Sebastijan Ožije, član Sitroen junior tima, Metju Vilson u Ford Stobartu Rus Evgenij Novikov koji se posle prvog dana u Portugalu nalaze na mestima koja donose bodove.

Reli se nastavlja u subotu, a završava u nedelju, a više informacija o Reliju Portugala možete naći u tekstu Aleksandra Babića.

Rezultati prvog dana Relija Portugala:
1. Miko Hirovonen (Finska) Ford 1:24:12.6
2. Dani Sordo (Španija) Sitroen + 0:15.0
3. Sebastijan Loeb (Francuska) Sitroen + 0:18.0
4. Markus Gronholm (Finska) Prodrajv Subaru + 0:23.9
5. Peter Solberg (Norveška) Peter Solberg reli + 0:42.2
6. Sebastijan Ožije (Francuska) Sitroen junior tim + 1:04.0
7. Metju Vilson (Velika Britanija) Ford Stobart + 1:14.6
8. Evgenij Novikov (Rusija) Sitroen junior tim + 1:33.7

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu