Nova vest
Auto-moto

Subota, 01.01.2022.

21:24

Francuski vozač operisan posle eksplozije u Saudijskoj Arabiji

Francuski vozač Filip Butron, koji je u četvrtak povredio nogu prilikom eksplozije automobila u Džedi, operisan je u Saudijskoj Arabiji.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Francuski vozač operisan posle eksplozije u Saudijskoj Arabiji
Foto: Profimedia

Uskoro će biti prebačen u matičnu državu na dalje lečenje, saopštili su organizatori Dakar relija.

Organizatori trke, koja se po treći put uzastopno održava u Saudijskoj Arabiji, rekli su da ne isključuju mogućnost da se radi o namernom napadu, kao i da su mere bezbednosti pojačane.

Tamošnji ministar unutrašnjih poslova napisao je na Tviter nalogu da odbacuje svaku sumnju o mogućem zločinačkom napadu, dodavši da se radi o nesreći.

U automobilu su prema njegovim rečima bila petorica Francuza, a samo je Butron smešten u bolnicu.

Organizatori Dakar relija saopštili su da je vozač doživeo tešku povredu noge, ali i da se njegovo stanje popravlja posle operacije.

Direktor trke David Kastera rekao je u intervjuu francuskoj državnoj televiziji, da je povrđen 61-godišnji Butron, kojem je ovo deveto učešće na reliju, a koji je prošle godine završio na 33. mestu.

Dakar reli počeo je 1. januara, a završava se 14. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu