Nova vest
Auto-moto

Utorak, 01.06.2010.

14:59

Na dva točka preko Beograda

Prethodnih dana Beograđani su mogli da budu svedoci vratolomija Žulijena Dupona, francuskog ekstremnog motocikliste.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Dupon je glavni grad Srbije odabrao za od jednu destinacija trećeg dela filma „Ride the world“, a tokom četiri dana u Beogradu Žulijen je zavirio u sve delove grada, kako u centru, tako i u predgrađu.

Dupon se bavi sportom motokros disciplinom Trial-X, koju mnogi nazivaju i parkurom na motoru jer je njegov cilj da se dođe sa jedne tačke na drugu najkraćim mogućim putem.

Ljubav prema motorima 30-godišnji Dupon je nasledio od roditelja, a prvu vožnju na njemu imao je kada je bio star samo šest meseci.

Otac me je na motor stavio već kada sam imao šest meseci. Posle sam krenuo sa treninzima, a već od 15. godine sam učestvovao na Svetskim i Evropskim šampionatima i tako je bilo do 2001. godine, kada sam prestao sa takmičenjima da bih shvatio šta želim da radim“, rekao je Žulijen Dupon za B92.

Opširnije možete da pročitate u našoj rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu