Nova vest
Auto-moto

Petak, 04.06.2010.

15:53

Rosi najbrži na “Muđelu”

Vozač Jamahe Valentino Rosi zabeležio je najbolje vreme tokom prvog slobodnog treninga kraljevske klase Moto GP šampionata na stazi “Muđelo”.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Branilac šampionske titule je najbrži krug izvozao u vremenu od 1:49.751 minut, i bio je jedini vozač koji je uspeo da ‘uđe’ ispod jednog minuta i 50 sekundi.

‘Doktor’ je rivale prvog takmičarskog dana na ‘svom terenu’ ostavio daleko iza sebe, a najbliži mi je bio timski kolega Horhe Lorenco, koji je imao više od tri i po desetinke zaostatka.

Italijan će ovog vikenda juriti osmu pobedu na “Muđelu” u kraljevskoj klasi, a destu ukupno, i najbržim vremenom u petak je poslao jasnu poruku ostalim vozačima, a prvenstveno Lorencu, koji trenutno vodi u generalnom plasmanu.

Iza dvojca Jamahe našao se Loris Kapirosi na Suzukiju, a potom su sledili vozač Jamahe Teh 3 Kolin Edvards, Dani Pedrosa na Repsol Hondi, još jedan Amerikanac Ben Spiz, bivši šampion Kejsi Stoner i domaći vozač Andrea Doviciozo. Prvu desetoricu kompletirali su Niki Hejden na Dukatiju i vozač Aspar Dukatija Hektor Barbera.

Pored dominacije Rosija prvi trening pred četvrtu trku sezone obeležilo je i nekoliko padova, a pored staze su između ostalih završili Kapirosi i Stoner.

Rezultati prvog treninga u Italiji:
1. Valentino Rosi (Fiat Jamaha) 1:49.751
2. Horhe Lorenco (Fiat Jamaha) + 0.369
3. Loris Kapirosi (Rizla Suzuki) + 0.608
4. Kolin Edvards (Monster Jamaha Teh 3) + 1.021
5. Dani Pedrosa (Repsol Honda) + 1.022
6. Ben Spiz (Monster Jamaha Teh 3) + 1.253
7. Kejsi Stoner (Marlboro Dukati) + 1.377
8. Andrea Doviciozo (Repsol Honda) + 1.504
9. Niki Hejden (Marlboro Dukati) + 1.636
10. Hektor Barbera (Aspar Dukati) + 1.831

Najbrži u kategoriji Moto2 tokom prvog treninga bio je Aleks de Anđelis iz San Marina, ispred dvojice Španaca Serhija Gadee i Hulijana Simona. U klasi do 125 kubika najbolje vreme ostvario je Španac Pol Espargaro na Derbiju, a pratili su ga sunarodnik Nikolas Terol i Bredli Smit iz Velike Britanije na Aprilijama.

Opširnije o trci za Veliku nagradu Italije možete da pročitate u našoj rubrici ‘Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu