Nova vest
Auto-moto

Subota, 13.04.2019.

22:22

Markes najbrži u Ostinu, nova pol pozicija

Motociklista Repsol Honde i aktuelni šampion sveta, Mark Markes, osvojio je još jednu pol poziciju na trci za Veliku nagradu SAD–a u Ostinu.

Izvor: SN

Autor: SN

Markes najbrži u Ostinu, nova pol pozicija
Photo by Mirco Lazzari gp/Bongarts/Getty Images

Španac je do druge pol pozicije ove sezone došao sjajnim krugom od 2:03.787, sa 273 hiljaditinke prednosti u odnosu na Valentina Rosija na fabričkoj Jamahi. Njima dvojici će se u prvom redu na startu trke,, pridružiti vozač LCR Honde Kal Kračlou.

Već u prvom delu usledilo je veliko iznenađenje, pošto vozač Dukatija Andrea Doviciozo nije uspeo da prođe u naredni krug kvalifikacija. Italijan je morao da se zadovolji 13. pozicijom, a ispred njega su se našli i njegov timski kolega Danilo Petrući i dvojac Pramak Dukatija.

Markesov timski kolega Horhe Lorenco imao je 11. vreme, pošto se posle brzog kruga zaustavio na startno-ciljnom pravcu i otrčao u boks, dok će Frančesko Banjaja kompletirati četvrti startni red.

Mark Markes je na stazi u Ostinu nastavio dominaciju pošto od 2013. nijedan drugi motociklista osim njega nije stigao do najbolje startne pozicije. Uz to, aktuelni šampion najjače kategorije ne zna za poraz u Teksasu, a zanimljivo je da je od ulaska u kraljevsku klasu slavio na svim trkama koje su vožene na tlu SAD.

Odlična vremena postavili su i vozači Petronas Jamahe, Franko Morbideli i Fabio Kvartararo, pošto su se ponovo našli među deset najbolje plasiranih vozača na stazi u Ostinu, savezne države Teksas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu