Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 02.04.2023.

10:45

Hamilton: Ludnica; Alonso: Teško je razumeti

Fernando Alonso i Luis Hamilton su prokomentarisali trku u Australiji koju su završili na pobedničkom postolju.

Izvor: SN

Autor: SN

Hamilton: Ludnica; Alonso: Teško je razumeti
Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobedio je na trci za VN Australije u Melburnu.

Ferstapen je rekao da ne razume odluke direkcije trke da se toliko puta pokažu crvene zastave i trka prekida.

"Ludnica. Imao sam odličnu nedelju, ali Džordž baš nije imao sreće. Sa naše strane je bilo dobrih stvari, ali Rasel nije imao sreće i dobra je stvar što sam došao do bodova nisam očekivao da budem drugi. I dalje se ne osećam komforno u ovom bolidu, trudim se i dajem sve od sebe, ali će ovo biti dugačak projekat. Moramo da se borimo, a hvala svima u fabrici i idemo napred", rekao je Luis Hamilton.

I Alonso je dao svoj sud:

"Rolerkoster emocija, bilo je teško razumeti šta se sve događalo na kraju, ali je bitno da smo imali dobru trku. Luis je bio sjajan, nisam mogao da ga sustignem i prihvatam treće mesto. Prva crvena zastava je pomogla jer su Rasel i Sajns išli na zamenu guma pa smo mesta dobili besplatno, ali druga nam nije pomogla. Ovo je veliki rezultat za ceo tim, treće i četvrto mesto je super, imamo tri treća mesta i bilo bi dobro da odemo poziciju iznad",
kaže Alonso.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu