Četvrtak, 23.11.2023.

13:24

Raj u zimskim danima: Ovo su najlepše terme u Evropi FOTO

Svima nam je s vremena na vreme potreban pravi odmor, na kom će nam i um i telo biti zahvalni. Da biste bar nakratko pobegli od svakodnevice i obaveza, odlučite se da posetite velnes i banjska odmarališta koja će vam pružiti mir i regeneraciju koja vam je potrebna.

Izvor: journal.hr

Raj u zimskim danima: Ovo su najlepše terme u Evropi FOTO
Foto: shutterstock/kaiser-v

Umirujuće kupke i masaže, saune i tretmani, kao i brojne aktivnosti na otvorenom mogu biti upravo ono što vam treba.

Evropske banje koje su idealne za zimski odmor

U Evropi postoje brojne velnes i spa oaze u kojima možete provesti opuštajući vikend, spremni da odmorni i puni energije uskočite u novu radnu nedelju. Ovog puta izdvojili smo nekoliko evropskih banja koje su nas privukle svojom posebnošću, a razlikuju se po uređenju i sadržaju.

Budimpešta – banja Sečenji

Kao jedan od najlepših gradova u Evropi, Budimpešta je uvek na našoj listi destinacija na koje se uvek rado vraćamo. Pošto je prepun zanimljivih muzeja, znamenitosti i arhitekture što ga čini zaista posebnim evropskim gradom, mamac je za veliki broj turista tokom cele godine. Bogata istorija u kombinaciji sa mnoštvom zanimljivih sadržaja i gastronomske ponude čini ovaj grad idealnom lokacijom za sve one koji traže odmor, ali i opuštajuću šetnju tokom koje će otkriti mnogo zanimljivosti.
Jednom kada ga posetite, rado ćete se vratiti. Ako ste mislili da Budimpešta ne može da vas iznenadi, onda se varate. Naime, to je i grad velnesa, a u ovoj prestonici Mađarske možete se opustiti u najvećim evropskim banjama.

Smešten u neobaroknoj zgradi iz 1913. godine, u gradskom parku nalazi se banja Sečenji, najpopularnije terme u Budimpešti koje nude veliki broj tretmana i masaža, kao i bazene i saune. Stoga vam na raspolaganju stoji 15 zatvorenih i 3 otvorena bazena i 10 sauna.
Kupanje u toploj vodi u otvorenim bazenima poseban je doživljaj tokom tmurnih zimskih dana. Temperatura vode obično varira od 30 do 40 stepeni. Ako još uvek nismo uspeli da vas ubedimo da posetite ovo sjajno mesto, možda će vas oduševiti sledeća informacija.

Zabava na bazenima

Ako ste već bili u Budimpešti, znate da ovde možete pronaći mnogo dobrih mesta za noćni provod. Pored odmora i opuštanja u ovim termama tokom dana, ovde se i u letnjim mesecima održavaju žurke na otvorenim bazenima. Pored kupaćeg kostima biće vam potreban peškir i papuče, a svi rekviziti za vodenu zabavu biće spremni.
Italija – Terme Hotel Bagni Vecchi

Italija je jedna od zemalja koja svojom lepotom, prirodom, gastronomijom i istorijom privlači turiste iz celog sveta. Stoga, ako tražite zanimljiv izlet, nema bolje opcije od Italije. Ovog puta izdvajamo alpski grad Bormio, gde se nalaze izvori termalne vode. Ako odlučite da se odmorite ovde, onda su Terme Hotel Bagni Vecchi savršena destinacija za vas.

Ovo odmaralište obuhvata devet izvora termalne vode, a osim lekovitim svojstvima, privlači i svojim pogledom.
Tirol – Aqua Dome Längenfeld

Hotel Aqua Dome smešten je u Tirolu, u Austriji. Ovo idealno mesto za vikend odmor i opuštanje kombinuje šarm alpskih planina i savremenu arhitekturu. Ističe se po svom futurističkom svetu sauna i bazena. Ovde ćete naći mir u 12 zatvorenih i otvorenih bazena sa zagrejanom vodom od 34 do 36 stepeni. Pored toga, za one smelije, tu su i terme na otvorenom i tri otvorena „plutajuća” bazena, između kojih se nalazi i osvetljeni, stakleni konus sa kojeg se pruža pogled na celu planinsku panoramu.

Sadržaj soli od 5% u vodi, nežna podvodna muzika i svetlosni efekti učiniće da vaše kupatilo bude potpuno opuštajuće. Za napredne plivače tu je i 25-metarski sportski bazen sa neutralnom vodom. Tu su i bazeni sa masažama, a spa centar i sauna su otvoreni svakog petka do ponoći kako bi pružili romantično iskustvo kupanja.
Slovenija – Terme Olimia

Terme Olimia su idealne za sve uzraste, pa čak i za roditelje sa malom decom, jer imaju pedantno uređene prostore pored bazena. Starija deca će se sigurno zabavljati na toboganima i uživati u drugoj zabavi kao što su sobe za video igre i 7D bioskop.
Hrvatska – Terme Sveti Martin

U zatvorenim bazenima Hram života nalazi se lekovita termomineralna voda koja sadrži brojne elemente korisne za zdravlje. Potpuno renovirani bazeni su idealno mesto za opuštanje, a vikendom od 20 do 23 časa imate priliku da uživate u noćnom kupanju.

U Svetu sauna naći ćete modernu i luksuznu velnes oazu za hedonističko uživanje i zdravlje. 4 vrste sauna (parne saune trenutno ne rade u skladu sa epidemiološkim preporukama HZJZ), zatvoreni i otvoreni bazen sa podvodnom masažom i keramičkim krevetima za relaksaciju, virlpul, prostori za opuštanje samo su neki od sadržaja koji su vam na raspolaganju. U velnes centru vas očekuje širok izbor masaža i velnes programa, a u bjutii centru hotela možete se počastiti raznim kozmetičkim tretmanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: