Subota, 02.03.2024.

15:26

Trend na TikToku "zaludeo" korisnike: Umesto udobnog leta, mladi izazivaju opasnost? VIDEO

Novi TikTok trend navodi putnike da budu kreativni prilikom smeštanja u avion, kako bi im tokom leta bilo što udobnije. Međutim, stručnjaci upozoravaju da ovaj način funkcionisanja u avionu može biti izuzetno opasan.

Izvor: klix.ba

Trend na TikToku
Foto: Shutterstock/Simlinger

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci na kojima se vidi kako putnici u avionu koriste pojas kako bi držali noge na sedištu. Umesto da zavežu pojas oko struka, putnici omotaju kaiš oko potkolenica i članaka i zakače ga na predviđeno mesto kako bi sprečili da im stopala skliznu na dole.

"Onome ko je rekao da stavim kaiš u avionu oko članaka. Dugujem ti svoj život", navedeno je uz jedan od snimaka na ovu temu.

Snimci trenutno imaju više miliona pregleda uz različite reakcije u komentarima. Dok neki smatraju trik fantastičnim, drugi su istaknuli da je upitno koliko je zapravo siguran.

Turistička blogerka Tejlor Fač iz Majamija rekla je da je isprobala ovaj trend na letu u Evropi.

"Videla sam snimak na TikToku gde su savetovali da stavimo pojas na članke i posle tog snimka više ništa neće biti isto", napisala je.

.Ubrzo su se oglasile stjuardese i drugi stručnjaci upozoravajući na sigurnost. Stjuardesa Šenon Blevins je komentarisala:

"Stjuardesa ovde. Molim vas, nemojte to raditi. Znam da je udobno, ali ako naiđemo na neočekivanu turbulenciju niste zaštićeni. To se dešava češće nego što mislite!".
@madsingoldsbyy

♬ Murder On The DanceFloor - speduqaudio
Druga korisnica, koja je takođe tvrdila da je stjuardesa, upozorila je: "Ovo vas neće zaštititi u slučaju iznenadne turbulencije. Molimo vas da vam pojas bude zakopčan kako treba".

Majkl Velens, stručnjak za putovanja i izvršni direktor "Greenback Expat Tax Service" u Detroitu, upozorio je u izjavi za Fox News Digital da ovaj trend letenja "možda nije najsigurnija opcija".

"Uvek tražimo načine da naše letove učinimo ugodnijim iskustvom. Sa manjim sedištima, dužim letovima i nekim ključnim sadržajima, nije iznenađenje da smo uskočili u bilo koji trend koji će naše putovanje učiniti još malo ugodnijim", naveo je.

Stručnjak za putovanja je takođe naglasio da ovaj trend treba uzeti sa rezervom:

"Dok bi vam vezivanje pojasa oko gležnjeva moglo pružiti kratkoročnu udobnost, to je zapravo neverovatno opasna stvar. U slučaju iznenadne turbulencije, trebalo bi da vam je sigurnosni pojas pričvršćen oko struka".

Vezanje sigurnosnog pojasa oko članaka moglo bi vas dovesti u "situaciju opasnu po život", upozorio je Velens, jer "odvojite više vremena da prvo otkopčate, a zatim ponovo zakopčate pojas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: