Izvor: B92

Mnogi ljudi već rezervišu svoj letnji odmor, međutim, Austrijanac koji je želeo da letuje na Jadranskom moru, tačnije u Hrvatskoj, upozorava da je važno čitati sitna slova.

Kako je Martin istakao, on je rezervisao hotel, i sve je prošlo u najboljem redu, ipak kada je kliknuo na znak plus, sitna slova su mu privukla pažnju. Tada je pročitao "zanemarljivu" rečenicu, i shvatio da cena po kojoj je rezervisao nije konačna, te da će letovanje možda biti mnogo skuplje.

"Svako ko potpisuje ugovor uvek mora čitati sitna slova, a to se odnosi i na hotelske rezervacije na hrvatskoj obali", poručio je Martin G. za austrijski list Heute.

"Navedeno je da menadžer hotela zadržava pravo promene cene već sklopljenog ugovora o rezervaciji ako dođe do promene kumulativnog indeksa mesečne stope inflacije veće od 110 u odnosu na septembar 2022. godine izračunato prema EUROSTATu", pisalo je na sajtu.

Ovo se Martinu nikako nije svidelo, a kako je napomenuo, siguran je da mnogi nisu videli ovaj poseban uslov, jer je dobro skriven, te je odlučio da promeni hotel.

Dakle, hotel ima pravo da promeni cenu do mesec dana pre datuma dolaska i o tome obavesti putnika. Gost, nasuprot tome, ima pravo odbiti novu cenu u roku od osam dana te će mu se vratiti puni iznos. Ipak, ostaje problem gde pronaći smeštaj u tako kratkom roku, i to po povoljnoj ceni.

"Ovde se gost mora pravovremeno aktivno odbiti. Budući da ovaj hotel možete besplatno otkazati do 4 dana pre dolaska uz odabranu opciju standardna cena, to ne bi trebao biti problem", objasnio je advokat Erik Hajnke za Hojte.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.