Izvor: prva.rs

Usred sibirskog leda, stotinu kilometara daleko od najbližeg grada, žive u drvenoj kućici a kad moraju po namirnice - u sanke upregnu irvase. Zašto su ostavili stan u gradu da bi živeli u zamrznutoj nedođiji?

To je samo jedna od neverovatnih priča iz novih epizoda serijala "Izazovi avanturu", koje će nam, uživo iz Sibira, najaviti njihov autor Radovan
Kovač.

Kako je Radovan otkrio u emisiji "Jutro", oni do komšija mogu da dođu samo motornim sankama ili sankama koje vuku irvasi. Zadatak muškaraca u tom delu Sibira je da se bave lovom kako bi imali šta da jedu, a voditelj je za nekoliko dana isprobao nekoliko vrsta različitog mesa - irvasa, losa, tetreba i ribu.

"Oni imaju stan u gradu, ali ne žele da borave tamo. Grad je od njih udaljen 100 kilometara, a tamo odu jedan dan kako bi u marketima kupili sve što im je potrebno za boravak u njihovoj "divljini", a što se njih tiče to je civilizacija. U grad idu jednoj mesečno, a kada u njega odu, ne znaju da se ponašaju. Tamo ne mogu da žive, deca ne mogu da se igraju i jedva čekaju da se vrate u "divljinu", otkrio je Radovan Kovač

O tome šta će se sve naći u novim epizodama emisije "Izazovi avanturu", možete saznati u video-prilogu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.