Izvor: B92

Bilo da ste poznavalac arhitekture, istorije, kulture, ili jednostavno tražite prekrasna vizuelna iskustva, ovaj video-materijal će vas zasigurno oduševiti i nadahnuti za nova putovanja.

Na Jutjubu je osvanulo očaravajuće vizuelno putovanje Bečom u zapanjujućoj 8K rezoluciji. U ovom video-materijalu možete pogledati nesvakidašnje delove jednog od najlepših gradova Evrope.

Njegova veličanstvena arhitektura, istorijske ulice, kao i njegovi šarmantni trgovi, sa detaljima koji oduzimaju dah, prizori su koji će oduševiti sve one koji su Beč već posetili ili to tek planiraju.

Podsetimo, prema izboru britanskog magazina Monokl (Monocle), Beč je prošle godine ocenjen kao najbolji grad za život. Opisan je kao "istorijski grad koji gleda u budućnost".

Austrijska metropola je ostvarila veliki napredak, te je na istoimenoj listi sa sedmog mesta došla do prvog, za samo godinu dana.

Beč je prvorangiran zbog javnog prevoza koji se stalno proširuje, ali i zbog odlične infrastrukture. Osećaj sigurnosti usled najniže stope kriminala u poslednjih 20 godina, kao i pristupačno stanovanje ili kulturne i slobodne aktivnosti takođe su faktori koji su uključeni u ocenu kvaliteta života u gradovima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.