Izvor: B92

Kad je u pitanju turizam, svaka zemlja nudi različite atrakcije. Svaka od njih privlači puno pažnje putnika i turista, bilo da se radi o Trijumfalnoj kapiji ili Amalfi obali.

Međutim, nijedna od njih ne privlači turiste kao jedan sadržaj u Dubaiju. Naime, najposećenija turistička atrakcija na svetu je, verovali ili ne, jedan tržni centar.

To nije bilo kakav tržni centar, logično. On je najposećeniji na svetu i nudi širok spektar zanimljivosti. Radi se o Dubai Mall-u u Dubaiju.

Najveći tržni centar u Dubaiju poseti čak 75 miliona turista godišnje. Dubai Mall je u Ginisovoj knjizi rekorda zabeležen je kao najveći na svetu, čitav objekat sa svim pratećim sadržajima prostire se na impresivnih 1.124.000 kvadratnih metara.

Dubai Mall je otvoren je 2008. godine, u njemu se nalazi 1.300 prodavnica, ledena pista olimpijskih dimenzija, akvarijum, najveća prodavnica obuće na svetu, 14.000 parking mesta i simulator za letenje putničkim avionom “boingom 737”.

Deo je kompleksa Burdž Khalifa i nudi širok spektar zabavnih, ugostiteljskih i trgovinskih sadržaja. Dubai Mall je popularna destinacija za turiste i lokalno stanovništvo, poznat je po luksuzu i impresivnoj arhitekturi.

Iako na svetu ima jako puno zanimljivih sadržaja, tržni centar u Dubaiju poseti više ljudi nego Ajfelovu kulu, Nijagarine vodopade i Diznilend zajedno.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.