Sreda, 21.02.2024.

09:47

Niš među najboljim gradovima Evrope za digitalne nomade

Većina evropskih zemalja maksimalno iskorišćava trend rada na daljinu nudeći dobre uslove digitalnim nomadima. Italija, Portugal, Hrvatska i Grčka već su pokrenuli vizne programe kako bi privukli radnike, a šta je sa Srbijom? Koji grad nudi najbolje uslove radnicima na daljinu?

Izvor: TU Magazine

Niš među najboljim gradovima Evrope za digitalne nomade
Foto: Shutterstock/rawiwano

Kompanija "Brother UK" je napravila istraživanje koje treba da odgovori na pitanje koje su najjeftinije destinacije za digitalne nomade u Evropi.

Niš se nalazi na devetom mestu po pristupačnosti i po uslovima koje obezbeđuje takvim radnicima.

Analizirani su faktori kao što su brzina interneta, cene iznajmljivanja stana, električna energija, bezbednost mesta, kao i ostali uslovi. Svaka destinacija je mogla da osvoji ukupno 100 bodova.

Najpovoljniji grad u Evropi za takvu vrstu posla je Tuzla. Iznajmljivanje jednosobnog stana u centru grada košta samo oko 200 evra mesečno, a prosečan obrok u restoranu košta nešto više od 4 evra.

Srbija je sve češće na samom vrhu liste destinacija koju biraju digitalni nomadi. Ona ne samo da nudi odlične uslove za „rad na daljinu“ već pruža i umetničko okruženje, veličanstvenu prirodu i pristupačne vrhunske domaće proizvode.

Med, rakija, domaći sir, brz internet i relativno pristojni troškovi života pozivaju punike da dođu i dožive tradicionalno gostoprimstvo.

Najjeftiniji gradovi za digitalne nomade su:
  1. Tuzla, Bosna i Hercegovina
  2. Oradea, Rumunija
  3. Krajova, Rumunija
  4. Plovdiv, Bugarska
  5. Jaši, Rumunija
  6. Temišvar, Rumunija
  7. Sibinj, Rumunija
  8. Skoplje, Severna Makedonija
  9. Niš, Srbija
  10. Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: