Izvor: B92

Poznati influenser iz Beograda pokazao je na mrežama jednu nesvakidašnju situaciju na koju je naišao u jednom beogradskom kafiću.

Naime, kako je rekao i snimcima potvrdio, u ovom kafiću na Vračaru postoje dva menija, sa različitim cenama. Jedan je namenjen Srbima, a drugi strancima.

Na primer, stranci imaju jednu ponudu od 1.400 dinara za doručak, dok ljudi koji razumeju srpski mogu da biraju između onog sa slaninom od 1.250 dinara, lososom od 1.400, kao i s bukovačom za 1.200.

Takođe, u ovom restoranu čak naplaćuju skuplje Srbima nego strancima određene stvari, poput lososa i gvakamole sosa.

Naime, ako želite dodatak lososa, moraćete da date više novca nego stranci. Dok je za nas 450 dinara, za strance je 390. Gvakamole sos je takođe skuplji za domaće, pa dok će stranci platiti 290, a mi ćemo izdvojiti za njega 350 dinara.

@andrijajo Koji sledeæi bar da ocenim? IG @andrijajo #andrijajo ♬ original sound - Andrija Jovic

Na meniju se može videti još par razlika u cenama, koje su minimalne, ali je svakako još uvek nejasno zašto se ponuda razlikuje za lokalce i strance.

Poznati influenser upitao je na kraju video-snimka svoje pratioce da li strancima treba naplaćivati više, ne primećujući da su neke cene veće za Srbe.

"Bukvalno je protivzakonito imati dve različite cene istaknute na istom jelovniku. Jedina opcija je da se obračunava popust na kasi", "Ovo me podseti na situaciju u Crnoj Gori od pre 15 godina, moj komšija je imao reklamu: sobe 5 €, rooms: 10 €", samo su neki od komentara, a bilo je onih i koji su situaciju iskoristili da se našale:

"Pa, uračunat prevod na engleski".

U jednom od komentara navodi se i da je situacija poput ove u restoranu na Vračaru uobičajena na Kubi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.