Izvor: pun kufer

Na sreću, još uvek postoji ogroman broj gradova u kojima se nećete osećati neprijatno.

Iako se čini da je ljubaznost teško izmeriti, kompanija Bounce je to uspela. Bounceova studija rangirala je gradove u Evropi uzimajući u obzir niz faktora, od kriminala i nivoa sreće do LGBTQ+ stavova.

Ne radi drugom ono što ne želiš da se radi tebi – to bi mogla biti univerzalna misao za lepši i bolji svet. Ali, naravno, nismo svi divni i dobri, pa su neki gradovi, odnosno njihovi stanovnici manje-više (ne)prijateljski raspoloženi. Međutim, ako posetite neki od ovih gradova, ne morate da brinete o miru i prijatnoj atmosferi...

Kada je u pitanju izbor gde ćete sleteti ili stići autom, svakako je važna ljubaznost meštana, jer ne želite negde da stignete i ne uživate, jer čak i destinacija sa najboljim atrakcijama mogu ostaviti gorak ukus ako se na kraju osećate nesigurno ili nepoželjno.

Na sreću, još uvek postoji ogroman broj gradova u kojima se nećete tako osećati.

Na vrhu Bounceovog istraživanja, na kraju se našao grad iz zemlje satova, banki i sira - Cirih! Grad je dobio savršenu ocenu za prihvatanje LGBTQ+ članova, kao i visoku ocenu za sreću i nisku ocenu za kriminal, a prema zadatim kriterijumima pokazao se kao najprijateljskija destinacija u Evropi.

"Srebrnu medalju“ je osvojio Kopenhagen, takođe u velikoj meri zahvaljujući stepenu sreće i prihvatanju LGBTQ+ populacije, dok je treći Minhen, koji očigledno uživa izuzetno nisku stopu kriminala. Ovo je trenutno deset najprijateljskih gradova u Evropi, prema Bounceovoj studiji.

Amsterdam, Beč, Stokholm, Berlin, Prag, Edinburg i Dablin takođe zaslužuju mesto u TOP 10 gradova prema ovom istraživanju. U suštini, ako odete u bilo koji od ovih gradova, očekujemo da se vratite sa osmehom od uha do uha.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.