Izvor: RINA

Ako vas put navede u mesto Krtoli pored Tivta u Bokokotorskom zalivu pored magistralnog puta, dočekaće vas veliko iznenađenje i kako ga meštani neretko nazivaju - pravo čudo prirode. Već decenijima u steni je uklesan oblik koji neodoljivo podseća na ženski polni organ, a starosedoci ovog naselja kažu da ta lokacija provereno ima i neke čudotvorne moći.

"Prepričava se sa koleno na koleno, a i dokazano je u praksi da muškarci koji ne mogu da se ožene dođu ovde, dotaknu ono što je uklesano i nakon toga se brzo ožene i krene im na tom životnom polju. Da nešto postoji pokazuje i ta priča koja odoleva godinama, da nema istine sigurno je da toliko dugo ne bi opstala u narodu", kaže za RINU meštanin Đuro Božurović.

Nepoznati umetnik na uklesani oblik dodao je i malo boje, pa sada izgleda još autentičnije. Zbog same eksplicitnosti ovog, kako ga nazivaju meštani magičnog mesta, oni koji dođu ovde da se "pomole" to mahom čine kad padne mrak.

Foto: RINA

"Viđamo automobile parkirane pored puta. Pročulo se da ovo mesto donosi muškarcima sreću, pa nikog ne košta da pokuša. Pričaju ljudi da kad se ovde pomole žene počnu da im se bacaju na kolena. Ja sam već oženjen i zato nisam pokušavao, ali imam prijatelje koje jesu i krenulo im je na bolje na ljubavnom planu nakon posete", dodaju meštani.

Tokom proleća i leta u steni uklesan ženski polni organ okružuju listovi razgranate smokve, cvetovi ljubičica i jagorčice pa kako kažu meštani, izgleda još fascinantnije. Ono što je zanimljivo jeste da zbog jakih boja koje je koristio nepoznati umetnik ovo čudo prirode može da se vidi i iz aviona, jer je u blizini aerodrom u Tivtu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.