Nedelja, 15.01.2023.

13:39

U Budimpešti postoji muzej flipera u kom turisti ostaju po ceo dan VIDEO

U Budimpešti postoji jedinstvena atrakcija za ljubitelje flipera.

Izvor: index.hr

U Budimpešti postoji muzej flipera u kom turisti ostaju po ceo dan VIDEO
Foto: Profimedia

U podrumu ispod stambene zgrade u Budimpešti nalazi se pravi mali raj za ljubitelje vintidž igara - muzej flipera. Njega su otvorili entuzijasti igara pre devet godina, a danas je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u gradu.

Muzej flipera ima više od 160 automata, uključujući na desetine arkada, što ovo mesto čini jednom od najvećih zbirki te igre u Europi, a u malenom i bučnom muzeju fliperi su više od same igre. Naime, vlasnici o pretečama kompjuterskih igara govore kao o vremeplovu u neka starija vremena.

Najpopularniji fliperi su oni iz osamdesetih godina, koje se smatraju zlatim dobom te igre. Neki od starijih eksponata izložbe kvalifikuju se kao jedinstveni antikviteti, poput prvih flipera s perajama ikad napravljenih iz 1947. godine.

Za otprilike deset i po eura, koliko košta ulaznica, u muzeju možete provesti ceo dan neumorno igrajući igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: