Nedelja, 15.01.2023.

13:39

U Budimpešti postoji muzej flipera u kom turisti ostaju po ceo dan VIDEO

U Budimpešti postoji jedinstvena atrakcija za ljubitelje flipera.

Izvor: index.hr

U Budimpešti postoji muzej flipera u kom turisti ostaju po ceo dan VIDEO
Foto: Profimedia

U podrumu ispod stambene zgrade u Budimpešti nalazi se pravi mali raj za ljubitelje vintidž igara - muzej flipera. Njega su otvorili entuzijasti igara pre devet godina, a danas je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u gradu.

Muzej flipera ima više od 160 automata, uključujući na desetine arkada, što ovo mesto čini jednom od najvećih zbirki te igre u Europi, a u malenom i bučnom muzeju fliperi su više od same igre. Naime, vlasnici o pretečama kompjuterskih igara govore kao o vremeplovu u neka starija vremena.

Najpopularniji fliperi su oni iz osamdesetih godina, koje se smatraju zlatim dobom te igre. Neki od starijih eksponata izložbe kvalifikuju se kao jedinstveni antikviteti, poput prvih flipera s perajama ikad napravljenih iz 1947. godine.

Za otprilike deset i po eura, koliko košta ulaznica, u muzeju možete provesti ceo dan neumorno igrajući igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: