Izvor: pun kufer

Često čujemo kako je Kanada obećana zemlja, kako je tamo život mnogo bolji i kako je sve lepo i fino. Ipak, i tamo ima nezadovoljnih, pa je jedan korisnik Redita postavio pitanje: Šta ne valja u životu u Kanadi? Odgovora je bilo svakakvih, a prenosimo 10 najzanimljivijih!

1. "Ogromne udaljenosti. Doslovno je jeftinije leteti u Evropu nego u mnoga druga mesta u Kanadi."

2. "Zime sežu od grubih do neverovatno brutalnih, u zavisnosti od toga gde živite. S obzirom na hladnoću i sneg, dani su takođe i kraći."

3. "Suludo visoki troškovi života. Stanarine su visoke, kuće nepristupačne, skupe su i pretplate za telefone, mlečni proizvodi su skupi, kao i alkoholna pića, posebno u barovima."

4. "Pod obavezno morate da imate automobil. Osim ako vam je život neverovatno ograničen u smislu putovanja i nikada ne napuštate svoj grad, osim vozom (ovo je jedino ako živite na istoku). U nekim gradovima ne možete da računate baš niti u autobuski prevoz."

5. "Naši putevi i infrastruktura su jako loši. Ovde ne govorim o popravkama, već o dizajnu i smatram kako i u SAD-u imaju sličan problem."

6. "Život u neposrednoj blizini SAD-a znači da američki mediji često dominiraju nad kanadskim. Kanađani često više pažnje pridaju američkim izborima nego, na primer, svojim."

7. "Iznenađuje me kako još niko nije spomenuo koliko je skup odlazak kod stomatologa."

8. "Posedovanje nekretnine. Mnogi ljudi ne mogu ni da sanjaju o prestanku plaćanja stanarine i kupovini stana."

9. "Činjenica da policija leči krizu mentalnog zdravlja. Mislio sam da se moj novac za porez troši na zdravstvenu zaštitu."

10. I, za kraj: "Džastin Biber dolazi iz Kanade."

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.