Petak, 06.12.2019.

15:58

Ruke koje drže "zlatnu traku" na 1.400 metara visine

Zlatni most nosi taj naziv jer deluje kao da je nešto povezano zlatnom trakom, ali to nije jedino što ovaj most čini jedinstvenim.

Izvor: B92

Ruke koje drže
Foto: depositphotos/ CarlosNeto

Most u Da Ningu u Vijetnamu, tačnije u Anamskim planinama, nalazi se na 1.400 metara iznad nivoa mora, a pridržavaju ga dve džinovske kamene ruke koje pridržavaju pešački most.
Ivice mosta su okružene biljkama kako bi bilo sprečeno da se ljudi previše približe dok pokušavaju što bolje da osmotre okruženje u prirodi, dok se u daljini prostire Južno kinesko more.

Most je dug 150 metara, a do njega se dolazi najdužom neprekidnom žičarom na svetu, čija dužina iznosi 5.801 metar. Ovo je samo jedan od neobičnih projekata čiji je cilj da dovedu što više turista u Vijetnam, i uopšte u ovaj deo sveta, kako bi upoznali i "drugačije" kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: